Președintele PMP, Eugen Tomac, cere demisia ministrului Culturii, Geoge Ivașcu, pentru că ”s-a dovedit total incapabil să gestioneze Anul Centenarului, îngropând cel mai important eveniment din istoria României”. Acesta subliniază, într-o postare peFacebook, că în ordonanța de urgență adoptată de Guvern, prin care sunt aprobate investiții de un miliard de euro în domeniul culturii nu se precizează de unde provin banii, când vor fi alocați și către ce obiective culturale vor fi direcționați. Totodată, liderul PMP spune că istoria va condamna PSD pentru înaltă trădare pentru că, în loc să se ocupe de treburile țării, ”Daddy & company a început să împartă promisiuni (a se citi minciuni)”.

Eugen TomacFoto: cdep.ro

Postarea liderului PMP:

”Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare

PSD parcă a uitat că este la guvernare și a intrat în logica unei campanii electorale premature. În loc să se ocupe de treburile țării, Daddy & company a început să împartă promisiuni (a se citi minciuni), în stânga și în dreapta.

Dacă până acum lansau vorbe în eter, acum au trecut la o propagandă înscrisă în ordonanțe de urgență, care cuprind prevederi golite de conținut. În ședinta de Guvern de joi, premierul Viorica Dăncilă a anunțat emiterea unei ordonanțe referitoare la aprobarea “Programului de investiții în domeniul cultural”.

Ar fi vorba despre un miliard de euro pentru achiziția de monumente istorice și construirea de obiective culturale. Nicăieri în ordonanță nu se prevede de unde vin acești bani, când vor fi alocați, despre ce obiective culturale este vorba. Se spune doar că va fi un program multianual (nu este cuprinsă nici măcar perioada în care se va desfășura acest proiect).

În schimb, în comunicatul Ministerului Culturii se spune că această ordonanță este în acord cu strategia culturală votată la Congresul PSD.

Cine să vă creadă că acești bani vor ajunge vreodată în investiții pentru cultură?

Actualul ministru, George Ivașcu, s-a dovedit total incapabil să gestioneze Anul Centenarului, îngropând cel mai important eveniment din istoria României.

Oare această ordonanță nu este o diversiune ”culturală” pentru a ascunde incapacitatea ministrului Ivașcu de a gestiona Centenarul?

Oare nu se încearcă ascunderea sub preș a celui mai mare eșec de țară, din ultima sută de ani?

Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare și veți trăi cu acest supliciu, peste veacuri. De aceea, poate nu este prea târziu, PMP cere, din nou, DEMISIA ministrului Culturii, Geoge Ivașcu”.

Ordonanța de Urgență pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii a fost adoptată în ședința de joi a Guvernului, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Culturii și Identității Naționale. Astfel, a fost aprobat în bugetul Ministerului Culturii, pentru implementarea programului, alocarea sumei de un miliard de euro, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale.