​International Champions Cup debutează sâmbătă, 21 iunie, la ora 04:00, cu partida dintre Manchester City și Borussia Dortmund, care se va desfășura în Chicago.

HotNews.roFoto: Hotnews

International Champions Cup este un turneu amical care a început în anul 2009 în Statele Unite ale Americii sub denumirea de World Football Challenge și s-a dezvoltat într-un turneu la nivel mondial.

În 2013, turneul și-a schimbat numele și a devenit unul important pentru fanii fotbalului din întreaga lume.

Ediția din 2018 începe sâmbătă, 21 iulie, și se va termina pe 11 august, urmând ca cele 27 de partide să se desfășoare pe 22 de stadioane de pe trei continente. Pentru prima oară, competiția se va desfășura și la nivel de juniori și de echipe feminine. Peste 5 milioane de bilete au fost vândute pentru partidele din cadrul turneului de-a lungul anilor.

Competiția de anul acesta va aduna 18 echipe din Europa: Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Juventus, AS Roma, AC Milan, Inter Milan PSG, Lyon.

Echipele care vor participa la turneul feminin sunt: Manchester City, Lyon, PSG și Carolina Courage.

Partidele vor avea loc în Statele Unite ale Americii, Europa și Singapore, în timp ce turneul de fotbal feminin se vor desfașura în Miami.

După șase ani de existență, turneul reușește să împlinească viziunea lui Stephen Ross, patronul miliardar al celor de la Miami Dolphins și Relevent Sports, compania din spatele competiției.

„Când am început cu Steve Ross această competiție, el a dorit să fie un turneu global care să cuprindă toate partidele amicale din presezon pentru echipele mari, ceea ce reprezenta o ambiție imensă. Am fost optimist pentru că el avea resursele pentru a-și pune banii în ceea ce declară”, a afirmat Charlie Stillitano, directorul Relevent Sports, pentru The Guardian.

Competiția inaugurală a avut loc în 2013 și a adunat opt echipe (LA Galaxy, Real Madrid, Valencia, Milan, Inter, Juventus, Chelsea și Everton) care au desfășurat partide în Statele Unite și în Spania. Stillitano declară că investiția lui Ross este de peste câteva zeci de milioane de dolari.

Pe lângă sumele importante de bani, echipele participante au ocazia de a se apropia mai mult de bazele de fani din toată lumea.

Barcelona a câștigat turneul anul trecut, după ce s-a impus în toate cele trei partide ale competiției.

Partida din 2014 dintre Manchester United și Real Madrid de pe stadionul din Michigan, Ann Arbour, a adunat un număr record de fani la o partidă amicală, fiind vândute 109.318 bilete.