Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a retras pe de site proiectul care prevedea reducerea și plafonarea prețului la gaze la 55 lei/Mwh până la 30 iunie 2021.

Ministrul Finantelor, Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

UPDATE Decizia a fost confirmată de ministrul Teodorovici, care a precizat că „vom discuta despre acest subiect când cu toții vom fi pregătiți”. Întrebat când ar putea avea loc discuția, Teodorovici a spus că nu știe și că "poate să dureze și ani de zile".

Anterior, acesta se afla la rubrica "Presă", unde sunt comunicatele, proiectul nefiind prezent la capitolul "Transparență decizională".

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, spunea joi dimineață că proiectul va intra într-o primă lectură în ședința de Guvern din aceeași zi, dar aceasta nu a mai avut loc.

El a mai spus joi că este o măsură comunistă "până la un anumit punct".

"Unii spun că este o practică comunistă. Da, poate la prima vedere poate părea, pentru că încerci să intri în piaţă, aşa este, până la un punct. Vorbim de concurenţă. Care concurenţă? Sunt doi operatori care cresc unul câte unul preţurile, iar celălalt se aliniază imediat. Investiţiile asumate nu s-au realizat, dar preţul creşte fără o justificare pe fond, iar dumneavoastră suferiţi şi economia are de suferit. Iar unii se reped imediat, de parcă ar fi din alta ţară, că este o practică comunistă. Eu nu am avut nicio legătură cu comunismul", a afirmat Teodorovici, citat de Agerpres.

Citește și: