Veşti proaste pentru Dragnea şi Vâlcov. Şefa Înaltei Curţi le cere judecătorilor să motiveze sentinţele până la 1 septembrie astfel încât să poată începe apelurile. Şefa Instanţei Supreme, judecătoarea Cristina Tarcea, a luat măsuri fără precedent şi le-a cerut magistraţilor să redacteze motivările restante până în septembrie. Este o veste proastă pentru liderii PSD, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, întrucât, imediat după ce apare motivarea, se poate stabili termen pentru judecarea apelului. Potrivit juriştilor consultaţi de G4media.ro, după ce se stabileşte primul termen al apelului, părţile, adică procurorul şi inculpaţii, prin avocaţi, trebuie să redacteze motivele de apel.

ActualitateFoto: Colaj foto

Salariile fabuloase ale „cumetrilor cu CV politic” de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care controlează asigurările, fondurile private de pensii şi piaţa de capital, îşi răsplăteşte angajaţii cu venituri lunare extrem de consistente. Tocmai de aceea, numeroase personaje apropiate de politicieni găsesc în continuare posturi bine plătite la ASF, unde carnetul de partid cântăreşte mai mult decât competenţa profesională. Aici lucrează, printre alţii, fina fostului premier Victor Ponta. Cornel Coca-Constantinescu, vicepreşedinte al instituţiei, a fost plătit de ASF, anul trecut, cu 13.350 de euro pe lună, potrivit Adevarul.

DW: Norocul românilor. Persecutată de nenorociri, are şi România un pic de noroc. Or, aşa galopant cum involuează democraţia sub biciul regimului PSD-ist, are şi mare nevoie de el. În speţă de oameni ca Rebengiuc. Sau ca Alexandra Lăncrănjan. Simţind pericolul în care se află ţara din cauza corupţiei la nivel înalt, unii dintre cei mai buni şi patrioţi oameni de teatru din România au părăsit miercuri seara scena, pentru a se alătura, pe străzile capitalei, compatrioţilor lor protestatari şi campaniei #FaraPenali. Inutil de subliniat că demersul, de toată lauda, exprimă dragostea de ţară, întrucât contribuie la conştientizarea naţiunii, chiar dacă actuala majoritate parlamentară n-ar adopta în veci, voluntar, un asemenea proiect şi benefic şi salutar. Căci mai-marii regimului au alte treburi, potrivit Deutsche Welle.

Schimb pe schimb. Metoda rapidă prin care Grecia atrage investitorii. Grecia extinde acordarea de vize în schimbul investiţiilor. Este vorba despre programul "Golden Visa", care va fi extins astfel încât investitorii din afara Uniunii Europene, care vor dori să investească cel puţin 400.000 de euro în statul elen, să poată obţine un permis de rezidenţă pentru o perioadă de cinci ani, atât pentru ei, cât şi pentru membrii familiei, a anunţat ministerul responsabil petru Politica Migratorie din Grecia, potrivit digi24.ro.

Veste bună dacă vrei să ajungi la Salina Turda: au asfaltat un drum județean de 12 km în 2 ani. Un drum județean care leagă Turda de Ploscoș, DJ 161B, a fost asfaltat după lucrări care au durat un an. Anul trecut au asfaltat un sector de 7,5 kilometri de la kilometrul 11+819 până la kilometrul 19+403, iar în acest an au asfaltat restul de 5 kilometri, de la kilometrul 11+300 la kilometrul 11+819 şi de la kilometrul 19+403 la kilometrul 24+044, arată Consiliul Județean, în administrarea căruia se află drumul, scrie Actual de Cluj.

„Blonda de la Transporturi“ a fost numită secretar de stat în MAE cu susţinerea lui Tăriceanu. Fulminanta ascensiune a Mariei Magdalena Grigore. Maria Magdalena Grigore, supranumită şi „blonda de la Transporturi”, a fost numită joi secretar de stat în Ministerul de Externe. Cunoscută ca fiind o protejată a lui Călin Popescu Tăriceanu şi membru in Consiliul de Administraţie al Tarom încă de când era doar studentă, Maria Magdalena Grigore a fost numită, în 2017, de premierul Grindeanu secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Iar de la Transporturi la diplomaţie n-a fost decât un pas, scrie Adevarul.

Cui îi e frică de „milion”? C. T. Popescu: Firea a reacţionat pe modelul lui Putin. „Milionul PSD (anunţat pentru protestul PSD – n.r.) nu s-a făcut din conştiinţă civică şi patriotică, ne spune doamna primar general. Mi-a adus aminte de un decret al lui Putin de acum vreo 3 - 4 ani, în care spunea că se pot desfăşura mitinguri de protest până la 22.00, adică după aia mergeţi la culcare. Asta face doamna primar general acum, spune: nu aveţi voie să veniţi peste un anumit număr de persoane. Unde scrie că un miting trebuie să aibă un număr de persoane, unde scrie în lege?Ț, a declarat CTP, potrivit digi24.ro.