Britanicul Lewis Hamilton, cvadruplu campion mondial în Formula 1, şi-a prelungit contractul cu Mercedes până în 2020. "Mercedes a devenit casa lui Lewis în Formula 1 şi povestea sa este legată pentru totdeauna de Mercedes-AMG Petronas. Sunt foarte încrezător că vor urma câteva capitole incredibile ale poveștii noastre", a declarat Toto Wolff, patronul echipei din Brackley.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit BBC, Hamilton va câștiga cel puțin 30 de milioane de lire sterline pe an, putând ajunge chiar până la 40 de milioane de lire sterline, în funcție de bonusuri.

"Sunt pentru totdeauna recunoscător pentru sprijinul, dragostea și protecția continuă pe parcursul acestor ani. Sunt incredibil de mândru de ceea ce am realizat împreună și chiar mai mult decât încântat pentru viitor. Această prelungire de contract era doar o formalitate de când ne-am aşezat la discuţii, Toto şi cu mine, în această iarnă", a fost mesajul lui Hamilton.

Hamilton a început colaborarea cu Mercedes în 2013, iar de atunci a câştigat 3 titluri mondiale (2014, 2015 și 2017), 44 de curse şi și-a ajutat echipa să obţină patru tiluri mondiale consecutive la constructori (2014-2017).

Hamilton a debutat în F1 în 2007, iar de atunci a condus numai motoare Mercedes-Benz. De-a lungul carierei, britanicul a câştigat nu mai puţin de 65 de curse. Doar legendarul Michael Schumacher are mai multe victorii în grand prix-uri decât el (91).

Înainte de a ajunge la Mercedes, Hamilton a evoluat pentru McLaren, căreia i-a adus ultimul titlu la piloţi, în 2008.

În actualul sezon, după 10 din cele 21 de etape, Lewis Hamilton ocupă locul 2 în clasamentul piloţilor, cu 163 de puncte, la opt puncte distanță de liderul Sebastian Vettel (Ferrrari).