Un copil român în vârstă de 1 an a fost împușcat în spate, în timp ce se afla în brațele mamei sale, pe o stradă din Roma, victima fiind operată de urgență și se află internată în spital, medicii sunt rezervaţi în privinţa stării bebeluşului, informează cotidianul Corriere della Sera, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul s-a produs în cursul zilei de marți, atunci când mama fetiței de un an se plimba cu ea în brațe pe strada Palmiro Togliatti din Roma. Copilul a început brusc să plângă și imediat femeia a observat că ţâşneşte sânge din spatele copilului.

Mama și copilul locuiau într-o tabăra de nomazi din zona Via di Salone a capitalei Italiei.

La Reppublica relatează că cel mai probabil în acest incident a fost folosit un pistol cu aer comprimat. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului, printre ipoteze fiind inclusiv că ar fi fost vorba un atac cu caracter rasist.

MAE a confirmat că micuța are cetățenie română.

"Urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Roma, autorităţile italiene au confirmat cetăţenia victimei. Potrivit informaţiilor preliminare, după producerea incidentului victima a fost transportată la o unitate medicală din apropiere pentru îngrijiri. Cu ocazia controlului medical s-a constatat că minorul prezenta o plagă rezultată în urma unei împuşcături, iar în prezent este internat sub supraveghere medicală", a informat MAE, la solicitarea Agerpres.