Poliția britanică ar fi identificat suspecții din cazul atacului cu noviciok asupra fostului spion rus Sergei Skripal, potrivitITVși Press Association. Polițiștii cred că mai mulți ruși au fost implicați în dubla tentativă de crimă a fostului agent dublu și a fiicei lui Yulia ce a avut loc în orașul britanic Salisbury.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

UPDATE 15.58 Ministrul britanic pentru securitate a respins informațiile publicate de Associated Press. ”Cred că acest articol își are locul într-un dosar intitulat 'informații greșite și speculații trase de păr'”, a scris Ben Wallace pe Twitter. (Reuters)

”Anchetatorii consideră că au identificat suspecții din atacul cu noviciok după ce au folosit imaginile camerelor de supraveghere și le-au combinat cu datele privind persoanele care au intrat în țară în acea perioadă. Ei (anchetatorii) sunt siguri că (suspecții) sunt ruși”, a declarat pentru Press Association o sursă care cunoaște situația.

Informațiile vin în contextul în care joi va fi deschisă ancheta și pentru cazul lui Dawn Sturgess, 44 de ani, care a murit luna aceasta, la opt zile după ce ar fi venit în contact cu noviciok din același lot folosit în tentativa de ucidere a celor doi Skripal. Partenerul ei, Charlie Rowley, 45 de ani, se zbate între viață și moarte, tot din cauza contaminării cu agentul neurotoxic.

Dawn Sturgess ar fi fost expusă la o cantitate de noviciok de zece ori mai mare decât cea din cazul lui Sergei și Yulia Skripal.

Poliția britanică consideră că substanța era într-o sticluță de parfum găsită de cuplul Sturgess-Rowley într-un parc sau în alt loc din centrul orașului Salisbury, iar Sturgess și-a dat cu noviciok - fără să știe ce este de fapt în sticluță - direct pe piele.