Peste 200.000 de persoane sunt așteptate, de miercuri, la Festivalul Electric Castle de la Castelul "Banffy", comuna Bonțida, județul Cluj, unde vor concerta 300 de artiști din nouă țări. În prima zi, pe scenă va urca fiul lui Bob Marley, Damian, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul Festivalului Electric Castle, Andi Vanca, a declarat miercuri presei că recomandă spectatorilor să vină pregătiţi pentru orice tip de vreme şi să aibă cizme de cauciuc şi pelerine de ploaie.

"Oamenii au început să intre deja la festival, iar în camping au fost instalate primele corturi, lumea este fericită şi abia aşteaptă să se bucure de muzică. În total, în cele 5 zile aşteptăm la Electric Castle peste 200.000 de persoane. Recomandarea noastră este să vină pregătiţi pentru orice tip de vreme, să aibă cizme de cauciuc, pelerine de ploaie dar şi haine mai groase, întrucât seara va fi mai frig. Avem instalate 9 scene pe care vor urca peste 300 de artişti, iar miercuri, în prima zi, va fi concertul de muzică al formaţiei lui Damian Marley, fiul lui Bob Marley, care va cânta muzică reggae", a spus Vanca.

Potrivit acestuia, printre artiştii care vor concerta la Electric Castle se numără Jessie J, London Grammar, Mura Masa, Wolf Alice, Netsky, JP Cooper, Dub Pistols, dar şi trupele româneşti Viţa de Vie, Subcarpaţi, Omul cu Şobolani.

De asemenea, organizatorii au anunțat și că peste 1.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. Astfel, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, având în sprijin efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş, alături de celelalte structuri ale MAI va patrula prin zonă, va observa, supraveghea şi la nevoie, va interveni atât în zona de desfăşurare a evenimentului, cât şi în zonele de campare şi pe traseele către locaţia evenimentului.

Înainte de a începe festivalul, poliţiştii au efectuat controale pirotehnice în zona de desfăşurare a festivalului şi pe căile de acces către festival. De asemenea, punctele de acces vor fi asigurate cu efective şi cupluri chinotehnice specializate în detectarea şi semnalizarea materialelor explozive.

Totodată, în zona de desfășurare a festivalului vor fi puse trei corturi de prim ajutor medical, iar echipaje mixte de pompieri şi paramedici SMURD vor patrula în permanenţă în zona festivalului.

"Vor fi pregătite trei ambulanţe SMURD pentru transportul la spital în caz de nevoie , precum şi două autospeciale pentru stingerea incendiilor care vor asigura prima intervenţie în caz de necesitate. Permanent vor fi asigurate măsuri de prim-ajutor medical, evacuare în situaţii de urgenţă, prevenirea şi stingerea incendiilor prin intermediul a 75 de pompieri, cinci medici şi 15 studenţi voluntari. Asistenţa medicală în perimetrul spitalului va fi sprijinită şi de personalul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi din Serviciul de Ajutor Maltez din România", au precizat organizatorii festivalului.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Electric Castle se desfășoară în perioada 18-22 iulie, la Castelul "Banffy" din comuna Bonțida, județul Cluj.​