​Liverpool a ajuns la un acord cu clubul italian AS Roma pentru transferul portarului Alisson, a anunțat BBC. Potrivit acestora, Liverpool va plăti 75 de milioane de euro grupării din capitala Italiei. Echipa din Premier League urmează să poarte discuții cu internaționalul brazilian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Portarul în vârstă de 25 de ani a jucat preț de doi ani la AS Roma, apărând poarta "lupilor" în 37 de partide din ultimul sezon de Serie A.

Oferta lui Liverpool de 75 milioane de euro ar deveni cea mai mare sumă plătită pentru un portar, depășind cele 53 milioane de euro plătite de Juventus, în 2001, pentru aducerea lui Gianluigi Buffon de la Parma.

În Premier League, recordul este de 40 de milioane de euro, sumă plătită de Manchester City în 2017 pentru a-l aduce pe Ederson de la Benfica.

Liverpool a mărit oferta inițială după ce Loris Karius, actualul portar al cormoranilor, a greșit din nou într-un amical împotriva celor de la Tranmere. Karius a fost vinovat pentru două dintre golurile primite de Liverpool în finala Ligii Campionilor, pierdută cu 3-1 împotriva celor de la Real Madrid.

Alisson a jucat în toate cele cinci meciuri ale Braziliei la turneul final din Rusia și a reușit să țină poarta intactă în trei partide.