Nu mai scapi de coșuri? 10 greșeli aparent inofensive care înrăutățesc acneea. 1. Curatarea agresiva a tenului Folosirea produselor abrazive pentru exfoliere agraveaza acneea, deoarece pot afecta bariera de protectie a pielii si intensifica iritatia. „Scruburile dese irita pielea si astfel acneea devine si mai greu de tratat, de aceea ar trebui realizata doar o exfolierea delicata cel mult o data pe saptamana”, explica dr. Andreea Stancu, medic dermatolog. 2. Folosirea medicatiei locale doar pe cosuri Cremele antiacnee prescrise de medic ajuta la vindecarea cosurilor existente, dar in acelasi timp previn si noi puseeuri, scrie doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Cea mai bună reţetă de slăbit pentru părinţi ocupaţi. Unele mici schimbări făcute pe parcursul zilei ne pot ajuta să ne păstrăm greutatea normală, fără să ne dăm peste cap programul. Ba chiar şi mai mult. Avem şansa să arătăm celor mici că avem timp suficient ca să facem alegeri sănătoase. Legătura dintre micul dejun şi numărul de kilograme. Dacă săriţi peste micul dejun, până la prânz veţi flămânzi, iar atunci vă va fi greu să alegeţi între o salată şi un cheeseburger. În plus, dacă există mai multă energie dimineaţa, există şi mai mult timp pentru a o arde în totalitate pe parcursul zilei, scrie Adevarul.

Laptele integral previne atacul vascular cerebral. Consumul de lapte integral previne atacul vascular cerebral (AVC), protejând corpul împotriva acestuia, conform unui studiu efectuat în Statele Unite, citat de The Telegraph, deși se credea că laptele degresat şi/sau semi-degresat este mai sănătos. Aceste două sortimentele de lapte, degresat şi semi-degresat, au fost menţionate decenii la rând în recomandările nutriţionale convenţionale potrivit cărora acestea ar fi mult mai sănătoase în comparaţie cu laptele integral, un studiu recent sugerează că adevărul este, de fapt, invers, potrivit Libertatea.

Respectați ceasul biologic și veți fi sănătoși! Nutriționiștii care au realizat numeroase studii, cu referire la propriul ceas biologic, susțin că trebuie respectate orele la care se servește masa de seară! Aceste repere au legătură cu odihna intestinului. ”Când mănânci tot timpul, nivelul insulinei și glucozei sunt ridicate tot timpul”, precizează dr. Ruth Patterson, expertă în nutriție și epidemiolog la Universitatea din California, în San Diego. Experta a constatat că insulina stimulează creșterea, iar prezența constantă a acesteia în sânge favorizează celulele precanceroase, scrie Click.

Torticolisul. Torticolisul este o afecţiune cunoscută frecvent sub numele de „gât strâmb“, în care capul pacientului este înclinat. Bărbia este îndreptată spre unul din umeri, în timp ce capul este înclinat spre celălalt umăr. Există mai multe tipuri de torticolis: 1. Torticolis banal – care apare după o mişcare bruscă şi forţată a gâtului , după o poziţie inadecvată în timpul somnului. Este şi cel mai frecveant. Idealul este, fie că dormim pe o parte sau pe spate, că pernă pe care dormim să urmeze linia axei gâtului. 2. Torticolis muscular congenital – prezent de la naştere, scrie Adevarul.