Cel mai scump film din istoria cinematografului chinez, o mega-producție cu un buget de 112 milioane de dolari, a fost retras din săli după doar trei zile, din cauza unui box-office și unor critici catastrofale, scrie AFP.

AsuraFoto: Captura YouTube

Prezentat drept filmul 100% chinez cel mai scump din istorie, "Asura" obținut încasări de doar 48,7 milioane de yuani (6,2 milioane euro) de la lansarea care a avut loc vineri, potrivit China Box Office.

"Filmul a fost retras din săli. (...) Ne cerem scuze tuturor persoanelor care doreau să-l vadă dar nu au avut ocazia", au anunțat duminică producătorii, pe rețeaua socială Weibo, fără a preciza motivele deciziei.

Unul dintre producători declara la începutul lui iunie că speră la încasări totale de 3 miliarde de yuani (380 milioane euro).

Filmul, bazat pe ideologia budistă, prezintă un regat imaginar amenințat de o lovitură de stat. Unul dintre actorii principali este Tony Leung Ka-fai, cunoscut în străinătate pentru rolul din filmul "Amantul" (1992).

"Asura" a fost produs în șase ani și s-a bucurat de o imensă campanie de promovare.

Filmul a obținut pe site-ul Douban.com, principala platformă de critică de cinema din China, nota dezastruoasă de 3,1/10.

"Dialogurile sunt demne de un copil de 5 ani!", a comentat un internaut. "Dezastruos", "ridicol", "consternant" sunt adjectivele cel mai des folosite.

"Marele Zid" (2016), al regizorului chinez Zhang Yimou, cu Matt Damon, a costat mai mult, cu un buget de 150 de milioane de dolari, dar e vorba de o coproducție chino-americană.