Alexandra Dulgheru (125 WTA) a părăsit turneul BRD Bucharest Open încă din prima rundă, jucătoarea noastră fiind învinsă în trei seturi de franțuzoaica Pauline Parmentier (65 WTA), cap de serie numărul șapte, scor 2-6, 6-1, 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dulgheru a condus cu 4-2 în setul decisiv, însă jucătoarea din Franța a reușit o serie de patru game-uri consecutive și a pus capăt partidei după două ore și șase minute de joc. La 5-4, Dulgheru a salvat și trei mingi de meci, după care a comis o dublă greșeală și i-a oferit adversarei a patra șansă de a închide meciul. Parmentier a profitat de o minge trimisă de româncă în afara terenului și a obținut calificarea în turul al doilea al competiției bucureștene.

În runda următoare, Parmentier va evolua contra chinezoaicei Yafan Wang (locul 84 WTA), care a trecut de Miriam Bulgaru (398 WTA), beneficiara unui wild-card.

Pe taboul principal se mai găsesc șapte jucătoare din România: Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Andreea Roşca, Irina Bara și Elena Gabriela Ruse, care va juca astăzi împotriva slovenei Polona Hercog (90 WTA).

BRD Bucharest Open face parte din categoria International și este dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Competiția se desfășoară în perioada 14-22 iulie 2018, la Arenele BNR din Capitală.