Fiecare deţinut eliberat din “promoţia Toader” care recidivează ne costă 22.000 de euro. Prejudiciul material produs de recidivist (persoanele rănite şi maşinile distruse), toate acţiunile investigative ale poliţiei de scotocire şi căutare, interogatorii, transport la parchet şi instanţă, cazarea supectului în arestul poliţiei şi cheltuielile viitoare cu anchetarea şi judecarea recidivistului reprezintă costuri estimate la o medie de 22.000 de euro, a explicat pentru G4media.roSorin Dumitraşcu, liderul sindicaliştilor din penitenciare.

subiecteFoto: Hotnews

192 de state ONU au aprobat crearea unui Pact privind migrația. Acest pact mondial este primul document internațional care își propune ca obiectiv o migrație sigură, ordonată şi reglementată. În baza sa ar putea fi posibilă, pe viitor, o migrație legală, controlată. În acest scop sunt necesare cooperări între diferite state ținându-se cont de suveranitatea națională a țărilor respective. Pactul nu a fost, însă, acceptat de toate statele ONU. Washingtonul a părăsit negocierile deja în decembrie trecut pe motiv că prevederile pactului nu coincid cu politica față de refugiați și cea privind imigrația a administrației Trump, potrivitDeutsche Welle.

Satul din inima Maramureșului care atrage anual zeci de mii de turiști. Frumuseţea s-a născut la sat şi se distinge prin lucrurile simple. Tocmai de aceea, satul Breb, aflat în inima Maramureşului, reuşeşte să atragă în fiecare an zeci de mii de turişti. Cele mai multe dintre gazde au renunţat la viaţa urbană după ce s-au îndrăgostit de colinele din zonă şi şi-au cumpărat căsuţe din lemn pe care le-au transformat în pensiuni cu toate facilităţile, potrivitStirile ProTv.

Lamborghini și Ferrari, made in Oltenia. Rable transformate în superbolizi, într-o curte de la țară.Transformă automobile vechi, pe care poate mulți nu ar mai da mare lucru, în superbolizi unicat, și nu într-o uzină uriașă, ci într-un atelier construit în curtea sa, de la țară. Este povestea lui Mircea Vladu, un mehedințean din comuna Corcova, care a construit de unul singur o mică fabrică auto în curtea casei sale. O dată intrate în atelierul olteanului, o Dacie poate deveni un Lamborghini, iar un Mercedes din '88 poate deveni un McLaren, potrivitRomania Libera.

Cum a obţinut România cel mai slab rezultat din istorie la Olimpiada de Matematică.Cel mai slab rezultat obţinut de România la Olimpiada Internaţională de Matematică, locul 33 din 110 ţări, i-a pus pe gânduri pe oficialii care se ocupă de pregătirea echipei. Coordonatorul echipei României, Cătălin Gherghe, susţine că este nevoie de schimbare procesului de selecţie a concurenţilor. „Lucrurile trebuie privite puţin altfel, competiţia este individuală şi nu de echipă, deşi se face un clasament neoficial pe ţări adunându-se punctele tuturor concurenţilor. Doi dintre copii au avut o zi mai proastă şi au tras echipa în jos”, a explicat el potrivit Adevarul.

Două treimi din europeni suferă de stres cibernetic. Încrederea utilizatorilor în reţelele de socializare, cea mai scăzută. În urma studiului, realizat în Europa, s-a constatat că 70% din respondenţi se simt stresaţi când vine vorba de protejarea dispozitivelor şi 62% sunt copleşiţi de cantitatea de informaţii sensibile pe care le deţin. Nivelul de stres este justificat, având în vedere că 59% dintre utilizatori se aşteaptă să se confrunte cu o problemă de securitate cibernetică în următoarele 12 luni, iar 54% recunosc că au fost victimele unui incident în ultimii cinci ani, reiese din analiză, potrivit Gandul.

Povestea românilor care s-au săturat de viața în străinătate: „Ce să faci aici, eşti halit”. Dorul de familie, de casă, dar şi faptul că nu şi-au văzut copiii crescând, i-au determinat pe unii dintre români să îşi mai încerce o dată norocul acasă, după ani grei de muncă petrecuţi în alte ţări. Fraţii Pătrașcu sunt din Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, şi au fost plecaţi 12 ani în Italia, Cehia, Germania şi Irlanda. La câteva sate distanţă, în Tulucești, îl găsim pe Pandele Popoiu, de 65 de ani. A cântat pe străzile din Veneţia şi în restaurante. Pandele Popoiu, muzicant: „Mă vedeau cârciumarii cum cântam la stradă şi spuneau „Băi, tu vii să cânţi diseară la mine!”″ A ajuns să câştige şi 150 de euro pe zi. Diabetul, însă, l-a obligat să revină în România. Aici i-a fost amputat un picior şi odată cu el şi aripile, potrivitStirile ProTv.