Ministrul german de Externe, Heiko Maas, l-a avertizat pe președintele SUA, Donald Trump, că un acord unilateral cu Rusia l-ar putea costa relațiile cu aliații vestici, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am spus întotdeauna că avem nevoie de dialog cu Rusia. De asta este bine dacă Washington și Moscova vorbesc una cu alta. Ar fi un pas înainte dacă întâlnirea aceasta ar aduce și un imbold pentru dezarmarea nucleară”, a spus Maas pentru Bild am Sonntag.

Dar acesta a adăugat că ”Acela care își ofensează partenerii, riscă să piardă la sfârșit. Acordurile unilaterale adoptate în detrimentul partenerilor vor avea efectul că Statele Unite vor avea de pierdut”.

Trump, care se va întâlni luni cu președintele Putin în Finlanda, a acuzat săptămâna aceasta că Germania este ”captivă Rusiei” din cauza dependenței energetice, înainte de summitul NATO.

Joi, Donald Trump l-a descris pe Putin mai degrabă ca pe un ”competitor” decât ca pe un ”inamic” și a spus că se așteaptă să se înțeleagă bine la primul lor summit de la Helsinki. De asemenea, Trump a spus că întâlnirea cu Putin ar putea fi cea mai ușoară din timpul vizitei sale din Europa.