Fost ministru german de Externe: Trump vrea "o schimbare de regim" la Berlin. Nu ştie decât de forţă. Trebuie să-i arătăm că şi noi suntem puternici" - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016sâmbătă 16 feb 2019

Fost ministru german de Externe: Trump vrea "o schimbare de regim" la Berlin. Nu ştie decât de forţă. Trebuie să-i arătăm că şi noi suntem puternici"

de M. B. Vineri, 13 iulie 2018, 7:46
- a A+
Imagine
Preşedintele american Donald Trump face presiuni pentru o "schimbare de regim" la Berlin, a declarat fostul ministru german de externe Sigmar Gabriel, ca răspuns la recentele critici dure adresate Germaniei de liderul de la Casa Albă, transmite DPA, citată de Agerpres ."Nu se poate pune bază pe America lui Trump", a afirmat Sigmar Gabriel în săptămânalul "Spiegel".

"Trump îi dă dictatorului nord-coreean (Kim Jong-un) garanţia supravieţuirii şi în acelaşi timp vrea o schimbare de regim la Berlin". "Nu putem accepta aşa ceva", a subliniat fostul şef al diplomaţiei germane, care şi-a îndemnat guvernul să adopte o atitudine mai dură faţă de Trump.

"Nu ne mai putem face niciun fel de iluzii. Donald Trump nu ştie decât de forţă. Aşa că trebuie să-i arătăm că şi noi suntem puternici", a spus Gabriel.

Fostul lider al social-democraţilor germani (SPD) a insistat că Germania trebuie să-i dea "lui Trump răspunsuri clare, ferme şi mai ales unite în plan european".

"Orice încercare de a-i face pe plac nu face decât să-l determine să meargă şi mai departe. Acest lucru trebuie să înceteze", a conchis fostul ministru.

Sigmar Gabriel a evocat cheltuielile pentru refugiaţi ca domeniu în care Europa poate cere acţiune din partea SUA, în răspuns la solicitările administraţiei americane privind creşterea cheltuielilor militare.

"Dacă el cere miliarde de dolari în schimbul cheltuielilor militare ale SUA, atunci noi trebuie să cerem restituirea miliardelor cheltuite pe refugiaţii creaţi de intervenţia militară eşuată a SUA din Irak" , a mai subliniat fostul şef al diplomaţiei germane.
720 de afisari


Imi pare rau...
Observator roman [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:06
0/2
...credeam că Sigmar Gabriel e mai inteligent. Motivul pentru care și Germania ar putea pretinde bani americanilor („noi trebuie să cerem restituirea miliardelor cheltuite pe refugiaţii creaţi de intervenţia militară eşuată a SUA din Irak") e stupid. Cine i-a pus pe nemți să impună în Europa acceptarea refugiaților din zonele de conflict? Nu cumva d-na Merkel care nu știe acum cum să „o dea la întors”? Nu cumva scandaloasa politică externă a Germaniei față de Erdogan? nu cumva Trump... da, Trump, bădăranul, a pus degetul pe rană - Germania e captiva Rusiei??

...eeei, domnule Sigmar Gabriel, nu ești decât un alt agent de influență...
comenteaza