Prezența militară sporită a României în Afganistan, de anul viitor - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016sâmbătă 16 feb 2019

Prezența militară sporită a României în Afganistan, de anul viitor

de Redactia Joi, 12 iulie 2018, 17:29
- a A+
Imagine
​​Numărul militarilor, jandarmilor și a personalului civil român în Afganistan va crește până la 950 anul viitor, a anunțat președintele Klaus Iohannis, la finalul summit-ului NATO de la Bruxelles."Pot să vă spun că noi ne-am angajat prima dată în CSAT și astăzi am transmis aliaților că vom crește numărul de personal în Afganistan, de la cât avem acum, 770 și ceva de oameni, în special militari, vom ajunge la peste 950 anul viitor, care vor fi și militari, și jandarmi, și desigur ceva personal civil. Este o creștere însemnată pentru România, dar ea se întâmplă în condițiile care noi am înțeles demult și suntem convinși că NATO nu este doar despre a primi securitate, ci și despre a da securitate, despre a fi un factor de securitate în regiunea în care ne aflăm, în regiunea mare în care ne aflăm, incluzând evident și Afganistan", a precizat președintele.

El a adăugat că prezența în Afganistan este în baza Articolului 5. "Este singura dată când s-a invocat Articolul 5, după catastrofa din New York, din 11 septembrie. Noi am înțeles care este rolul nostru, îl jucăm cu mare seriozitate și soldații noștri sunt foarte, foarte apreciați acolo, în Afganistan, și pot să spun, ca și Președinte, că sunt mândru de ei", a mai spus Iohannis.
318 afisari


Totusi pana cand?
BEDE [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 8:09
0/0
De atatia ani tot continua conflictele din Afganistan. Pana cand va mai continua NATO sa trimita trupe acolo? Ajuta oare la ceva in afara de faptul ca este o pregatire de lupta buna pentru militari?
comenteaza