VIDEO Avionul din care se desprinde un fel de tren, conceptul excentric al unei companii franceze - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016luni 18 feb 2019

VIDEO Avionul din care se desprinde un fel de tren, conceptul excentric al unei companii franceze

de Vlad Barza Joi, 12 iulie 2018, 14:42
- a A+
Imagine
Cum ar fi să ajungi din avion până la gara feroviară a aeroportului fără să ieși din avion? O companie franceză spune că un astfel de concept ar fi viabil și a prezentat și un film demonstratv al "trenului-avion", relatează Bloomberg . Este doar un exemplu și rămâne de văzut dacă vreo companie mare va considera ideea ca fiind viabilă.Compania de inginerie Akka Technologies numește acest concept. "Link & Fly" și ideea este că la aeroport fuselajul se poate desprinde de restul avionului și poate merge pe șine, cu pasagerii în el, până la gară, de unde fiecare va lua apoi trenul unde are nevoie.Maurice Ricci, șeful companiei, spune că, așa cum în domeniul auto mașinile autonome vor schimba totul, și în domeniul aeronautic trebuie să urmeze schimbări. Compania spune că va prezenta ideea unor giganți precum Boeing, pentru a vedea dacă este fezabilă.

Deja în domeniu apar idei noi: se lucrează la mici aeronave care să zboare deasupra orașelor, inclusiv la un fel de "drone" care pot transporta în mod autonom o persoană ce nu trebuie să aibă brevet de pilot, fiindcă este suficient să introducă destinația într-o aplicație de mobil, stil Uber sau Taxify.

Aeronava propusă de Akka poate transporta 162 de pasageri, iar scaunele pot fi scoase rapid pentru transport de marfă. Cu aripile prinse, aeronava propusă are dimensiunile unui Airbus A320.
3188 de afisari


O prostie pentru varianta pasageri
Rahan5 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 17:20
+3/3
Cred ca se refera in general la cursele scurte, unde imbarcarea / debarcarea ocupa un timp procentual mai lung. Dar chiar si aici nu arata ca merita. Conectia cu avionul este grea, ca sa fie sigura la furtuna etc. adica consum mare de combustibil.
Cel mult ar merge la transport de marfa.
Pe scurt
banel [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 19:31
+2/2
Acest concept inlocuieste autobuzul care te duce la avion. Greu de crezut ca cineva va investi in asa ceva.
inca 1 comentariu comenteaza