​Tenismanul elveţian Roger Federer, deţinătorul titlului, a declarat că speră să revină anul viitor la Wimbledon, după înfrângerea suferită de numărul doi mondial miercuri, în sferturile de finală, în faţa sud-africanului Kevin Anderson. "El a jucat foarte bine, nu cred că l-am presat suficient, de aceea nu meritam să câștig. Sunt un pic decepţionat, dar este normal după aproape cinci ore", a precizat elvețianul, citat de Agerpres.

Roger Federer, parasind terenul 1 de la WimbledonFoto: wimbledon.com

"El a jucat foarte bine, dar eu cred că nu l-am presat suficient. De aceea nu meritam să câştig", a explicat campionul elveţian, în vârstă de 36 de ani, învins în cinci seturi, 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11, după un meci de 4 ore şi 17 minute, de numărul 8 mondial.

"Nu sunt însă surprins. Îl văzusem deja pe Kevin jucând foarte bine pe fundul terenului. Nu am reuşit să mă impun la schimbul de mingi. Dar mai ales după al treilea set, acest lucru nu a funcţionat. După primul set, mă simţeam la sută la sută. Dar apoi a fost dificil să-l surprind, pentru că loveşte foarte tare mingea. Sunt un pic decepţionat, dar este normal după aproape cinci ore. Înfrângerea nu este o cădere pentru mental. Nu o consider aşa. În general, ea te ajută să joci un turneu imediat după o înfrângere ca aceasta", a mai spus Federer.

"Acum vreau să petrec un timp cu familia, cu copiii. Nu ştiu cât timp mă voi gândi la această înfrângere, îmi poate lua mai mult timp sau o jumătate de oră. Obiectivul este desigur să revin anul viitor", a conchis Roger Federer.

S-ar putea să te intereseze și: