Olanda, Germania şi Austria anunță cele mai multe posturi disponibile prin rețeaua Eures - Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă, informeazăNews.ro. În Olanda se caută muncitori în sere, muncitori necalificaţi, ingineri, în timp ce în Germania sunt 335 de locuri de muncă pentru electricieni, sudori, lăcătuşi, sudori și ospătari. Angajatorii din Austria oferă 300 de locuri de muncă pentru bucătari, chelneri şi cameriste. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în Malta, Croaţia şi Franţa.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în Olanda sunt disponibile 407 locuri de muncă, dintre care 100 pentru muncitor în sere, 60 pentru manipulant în depozit, 50 pentru manipulant marfă, 30 pentru lucrător în bucătărie, 30 pentru lucrător la banda de producţie, 30 pentru muncitori necalificaţi, 30 pentru muncitor în producţia de hrană pentru câini şi pisici, 30 pentru stivuitorist, 10 pentru culegători de floarea soarelui, 10 pentru creatori de buchete de flori, 10 pentru ingineri, 10 pentru lăcătuş confecţii metalice, 5 pentru sudor, două pentru ajutor de bucătar.

Angajatorii din Germania oferă 335 de locuri de muncă, respectiv 53 pentru postul de electrician, 51 pentru sudor, 51 pentru lăcătuş, 50 pentru instalator, 37 pentru manipulant bagaje, 22 pentru şofer de camion, 10 pentru ospătar, şapte pentru cameristă/roomboy, şase pentru tehnician în domeniul electric, şase pentru mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, şase pentru lucrător în depozit, patru pentru bucătar, patru pentru mecatronist, trei pentru şofer de autobuz, câte două pentru brutar, măcelar şi montator instalaţii electrice.

În Austria sunt disponibile 300 de locuri, câte 100 pentru bucătari, cameriste şi chelneri.

În Irlanda sunt disponibile 61 de locuri de muncă. Se caută 50 de muncitori pentru tranșarea cărnii, 10 îngrijitori pentru bătrâni şi un şef de complex zootehnic. Polonia angajează sudori, dulgheri și zidari, iar în Norvegia angajatorii oferă 23 de locuri de muncă, dintre care 10 mecanic auto, 10 tinichigiu auto, două pentru frizer/coafor şi unul pentru inginer programator.

În Marea Britanie sunt disponibile 17 locuri de muncă, dintre care 10 pentru asistent social, 5 pentru sudor MIG şi câte unul pentru director adjunct şi coordonator îngrijitori persoane la domiciliu.

Cele mai puţine locuri de muncă sunt disponibile în Franţa, Croaţia şi Malta, unde angajatorii au disponibil un singur post de angajat polivalent în domeniul hotelier, un muncitor necalificat în construcţii, respectiv un montator semne de circulaţie.