Președintele PSD Liviu Dragnea a făcut publică discuția pe care a avut-o cu directorul SIE, Gabriel Vlase, înainte ca acesta să primească votul în Parlament, susținând că i-a cerut să folosească instituția în interesul românilor nu în interesul unei persoane, cum ar fi președintele Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Public am spus în permanență că nu vom accepta decât o propunere de la PSD. E firesc pentru că șeful SRI e PNL, fost membru PNL important, pus de Iohannis directorul SRI. Pentru echilibru, din partea PSD trebuia să fie un om. Ca și nume eu am transmis numele lui Vlase în mai multe locuri, convins fiind că va ajunge și acest nume la președintele Iohannis. Eu discuție cu Iohannis nu am avut. Ultima discuție a fost când am fost cu doamna Dăncilă, la desemnare. Cu Vlase am avut o relație bună, în campania din 2016, Gabi Vlase a fost cu mine în permanență în toată țara. Am susținut propunerea pentru că e pregătit în acest domeniu. Ce i-am spus lui Vlase înainte de a cere partidului să-l voteze în funcția de dircetor SIE: Să aibă bună-credința pe care a avut-o și să încerce să facă ca această instituție unde lucrează oameni de o rară calitate, neștiuți, care își riscă viața în fiecare zi, dar să facă ca această instituție prin toate extensiile ei să lucreze pentru interesul României, nu pentru o peroană, nu pentru Iohannis, nu pentru mine. Ultimii doi care au fost la Cotroceni au avut pretenția să lucreze SIE pentru ei, pentru imaginea lor, nu au avut puterea să dea impuls să lucreze pentru țară, chiar dacă pot deranja interese mici. Sper să aibă puterea să o facă, capacitate are, dacă are dorința de români și această instituție să folosească acei oameni, atunci a avea un mandat de succes, dacă nu, nu", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Gabriel Vlase a fost nominalizat de Klaus Iohannis în funcția de director SIE și a primit votul în Parlament, fiind susținut de majoritatea parlamentară.