La o zi după ce a anunțat că i-a propus Laurei Codruța Kovesi să vină la USR, Dan Barna spune că intrarea în politică a fostei șefe a DNA, cel puțin în perioada următoare, „nu mai e de actualitate”, de vreme ce aceasta a primit deja „oferta de job” la Parchetul General.

Laura Codruta KovesiFoto: Captura Privesc.eu

”Dacian Cioloș chiar are dreptate când spune că magistrații trebuie sa se ocupe de justiție și societatea și oamenii să se implice în clasa politică. Asta spuneam și noi că lucrăm împreună la acest proiect. Nu am niciun dubiu că în lunile următoare vom avea un mesaj mai coerent și mai credibil pentru perspectiva aceasta. Mesajul pe care i l-am transmis doamnei Kovesi a fost că în măsura în care dorește să se implice în politică la un moment dat este binevenită în USR. Mesajul nu mai este de actualitate”, a spus Dan Barna, citat deMediafax.

El a susținut că decizia procurorului general, Augustin Lazăr, de ai oferi o funcție în Parchetul General Laurei Codruța Kovesi, este ”înțeleaptă”. ”Este o decizie înțeleaptă din punctul meu de vedere. Doamna Kovesi este un simbol al anti-corupției și este într-adevăr necesară valoroasa competentă a domniei sale în lupta statului cu aceste structuri infracționale care încearcă confiscarea României. În acest moment doamna Kovesi oricum a declarat ca își dorește să intre în procuratură, a primit deja oferta de job, va avea în continuare ocazia să facă lucru la care se pricepe cel mai bine. Din această perspectiva intrarea în politică nu mai este de actualitate, cel puțin în perioada următoare”, a mai spus liderul USR.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând de miercuri, 11 iulie 2018.

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, pentru Mediafax, referitor la invitația USR de a intra în partid lansată Laurei Codruța Kovesi, că "magistrații nu fac politică" și că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe "o persoană sau alta".

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți, că i-a propus fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitația, i se va propune și să fie candidata partidului la alegerile prezidențiale. El a evitat să spună dacă îi va propune Laurei Codruța Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidențiale din 2019.