Președintele american Donald Trump și cancelarul german Angela Merkel s-au întâlnit, miercuri, în timpul summitului NATO de la Bruxelles, la numai câteva ore după ce liderul SUA a spus că Germania este "prizoniera" Rusiei, deoarece cumpără de la Moscova "o mare parte din energia sa", relatează Reuters. Tonul liderului american pare să se fi înmuiat considerabil după întâlnirea cu cancelarul german.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Avem o întâlnire excelentă. Discutăm despre costurile militare... vorbim despre schimburile comerciale”, le-a spus Trump reporterilor prezenți în sala în care cei doi lideri s-au întâlnit.

”Avem o foarte, foarte bună relație cu cancelarul. Avem o relație formidabilă cu Germania”, a adăugat el, spunând că și-a exprimat îngrijorările cu privire la o nouă conductă de gaze plănuită între Rusia și Germania.

Merkel a spus că a discutat despre migrație și schimburile comerciale cu Trump.

Merkel a spus de asemenea că ea și Trump sunt ”buni parteneri” și că își doresc să continue să coopereze în viitor.

Președintele american Donald Trump a acuzat miercuri Germania că este "prizoniera" Rusiei, deoarece cumpără de la Moscova "o mare parte din energia sa", într-o declarație făcută înaintea deschiderii summitului NATO de la Bruxelles.

Ca replică, Angela Merkel a spus că Germania este liberă și poate lua propriile decizii și că este independentă în politicile sale.