Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția. Dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2322joi 18 apr 2019

Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția. Dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă

de C.D. Miercuri, 11 iulie 2018, 13:56
- a A+
Imagine
În prima ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu a avut niciodată ca opțiune să nu respecte decizia Curții Constituționale, dar acest lucru nu înseamnă că și-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a lui Kovesi, care "au făcut o treabă foarte bună"."Cred că vă amintiți și-mi face plăcere să o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, Constituția. Și nu o spun de slogan. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, deciziile CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect statul de drept, să nu respect Constituția. Vreau să fie foarte clar: dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA va merge mai departe", a declarat președintele.

Iohannis a precizat că "pasul" pe care l-a făcut luni, respectiv semnarea decretului de revocare, nu i-a schimbat părerea față de activitatea DNA sau a lui Kovesi.

"Acest pas pe care l-am făcut luni, nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Voi sprijini în continuare, poate și mai mult lupta anticorupție", a mai spus șeful statului.
8835 de afisari


boss
bogdan1477 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:10
+39/49
Problema nu e ca l-ai facut, ci cum si cind l-ai facut. L-ai facut la 2 zile dupa ce Dragnea te-a amenintat cu banii de pe casa din Sibiu, si l-ai facut trimitind purtatorul de cuvant, de parca ai concediat adjuntul de la serviciul de protocol care a pus tacamurile gresit.

Daca ieseai matale, multumeai lui LCK pt activitate, asigurai ca vei lupta din rasputeri pentru independenta justitiei, ziceai ca nu esti de acord cu decizia CCR care incalca regulile bunului simt, convocai refernedumul pe justitie, era altceva. Simtea tara ca nu ai abdicat, sa ca, mai rau, nu esti inteles cu ei.

Asha, deja mult mai multa lume decit iti imaginezi e pe punctul de a-si face bagajele.
am înțeles..
zet [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:11
+37/55
Kovesi trebuia demisă, ok, dar continui să nu înțeleg de ce luni nu v-ați deplasat augusta persoană la DNA, să țineți o conferință de presă de pe scările alea, să spuneți că ce i se întâmplă lui Kovesi este o mare mizerie și o mare nedreptate, să promiteți că o veți propulsa la proxima ocazie (judecător CCR, procuror european, etc), dar în primul și primul rând să ÎI MULȚUMIȚI pentru curaj, pentru profesionalism și pentru caracterul excepțional! Ați fi transformat manevra jegoasă a mafioților de a o demite pe Kovesi în cea mai mare înfrângere pe care nu și-o doreau / la care nu visau. Nu a fost să fie. Sunteți un fătălău. Luați-vă pa pa de la votul meu
inca 49 de comentarii comenteaza