Invitat la emisiunea ''In onda'' de pe canalul La7, Matteo Salvini l-a atacat din nou pe George Soros şi presupusul său plan de a transforma Italia într-o imensă tabără de refugiaţi. Iar joi a sosit şi răspunsul organizaţiei filantropice Open Society Foundation patronată de magnatul de origini maghiare., potrivit Rador, care citează Il Giornale.

Salvini il ataca si el pe SorosFoto: Colaj foto

Fundaţia anunţă că finanţatorul nu are un plan secret pentru a umple Europa cu migranți, şi-i cere ministrului de interne Matteo Salvini să „înceteze să repete afirmații false. “Pe scurt, Open Society spune că nu există niciun proiect creat pentru a transforma Italia într-o imensă tabără de refugiați, pe considerentul că ''îi plac sclavii''. În comunicatul difuzat, Fundația citează două declarații considerate ca fiind false: „Soros vrea să umple Italia și Europa cu migranţi'' şi '' ar vrea ca Italia să devină o imensă tabără de refugiați, deoarece îi plac sclavii“ (fraze pronunţate la televizor de Salvini ) .

„George Soros - se specifică în comunicatul de presă al ong-ului- consideră că Europa are nevoie de o soluție amplă la nivel pan-european pentru a aborda problema migrației, inclusiv revizuirea Regulamentului Dublin III și o creștere a ajutorului oferit pentru promovarea democrației și a prosperității în țările care sunt sursa principală a migraţiei spre Europa".

Recent, fundaţia filantropului s-a ''certat'' destul de rău cu o altă țară condusă de un lider suveranist, Ungaria lui Viktor Orban. Situaţie care s-ar putea repeta şi în Italia, cu toate că Liga Nordului nu a anunțat niciodată că vrea să ''interzică'' Open Society, care, în comunicatul difuzat a introdus o precizare suplimentară privind mult discutata şi presupusa participare la finanțarea navelor ONG-urilor.

„Open Society Foundations - spune fundația - nu oferă sprijin financiar operațiunilor de căutare şi de acordare de ajutor în Marea Mediterană efectuate de diferite ONG-uri, chiar dacă apreciem aceste eforturi umanitare“.