Temperaturile vor crește ușor pe parcursul săptămânii viitoare în toată țara, dar meteorologii avertizează că, începând cu mijlocul săptămânii, se vor ivi norii, deoarece sunt așteptate ploi pe arii extinse, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Săptămâna viitoare, avem parte de o vreme schimbătoare, pentru că luni și marți cresc temperaturile, vremea este ceva mai liniștită. Doar din loc în loc, vor fi ploi de scurtă durată, ploi de vară, la deal, la munte, mai puțin în celelalte regiuni. Însă începând cu seara de marți spre miercuri - miercuri, joi, vineri vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Totodată sunt așteptate cantități semnificative de apă, cel mai probabil la munte, în sud și în est iar în afară de ploi, pot să mai fie și intensificări ale vântului mai ales pe parcursul zilei de miercuri. Temperaturile cresc până marți când vor fi între 22 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în est, apoi miercuri scad, nu se mai depășesc 24 de grade decât în Dobrogea. Acolo sunt anunțate între 25 și 28 de grade, dar în mare parte din țară, miercuri se vor înregistra între 19 și 24 de grade. Așadar, va fi vreme mai rece decât în mod normal, iar de joi cresc treptat temperaturile. Spre sfârșitul lunii, începutul lui iulie, o să avem din nou valori normale pentru data din calendar", a declarat pentru Mediafax, Meda Andrei, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Capitală, temperaturile vor crește față de cele înregistrate pe parcursul weekend-ului. Începând de marți seară și aici sunt așteptate ploi, descărcări electrice, fenomene care vor dispărea spre sfârșitul săptămânii.

"În București, mâine va fi cer variabil, vom avea 27 de grade. În mod normal ar fi trebuit să avem 29. Marți, în prima parte a zilei va fi frumos, 26 de grade temperatura maximă, dar din a doua parte a zilei și noaptea crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Miercuri se răcește, doar 22-23 de grade maximele, ploi cu probabilitate ridicată pe tot parcursul zilei și a nopții. Vor fi și joi în continuare ploi, dar ceva mai bine. Poate se vede și soarele și o să mai crească temperatura până în jurul valorii de 27 de grade", a adăugat meteorologul.

În același registru se va situa și vremea de pe litoralul Mării Negre sau la munte.

"Pe litoral, același scenariu. Luni și marți vom avea o vreme ceva mai bună, cu temperaturi între 24 și 26 de grade. Marți seara, miercuri, joi, chiar și vineri și nu este exclus nici sâmbătă să existe intervale în care să plouă. Maxima va fi între 25 și 27 de grade pe tot intervalul și în apa mării temperatura va fi puțin peste 20 de grade. La munte, luni și marți temperaturile sunt în creștere, dar apoi, până la sfârșitul săptămânii, sunt așteptate ploi în fiecare zi", informează meteorologul din cadrul ANM.