SITA - Departure Control System (sistemul folosit pentru check-in și îmbarcare) este indisponibil la nivel mondial, lucru care va duce la întârzieri și la toate cursele TAROM, a informat compania aeriană românească. Potrivit situației curselor de pe Aeroportul Otopeni, toate decolările de sâmbătă au fost făcute cu întârziere, în general de câteva minute sau zeci de minute,.

Aeroportul Henri Coanda, OtopeniFoto: Hotnews

UPDATE 14.30TAROM: SITA a repus în funcţiune sistemul DCS (Departure Control System) după 4 ore de nefuncţionare. ”Compania TAROM anunţă remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, de către partenerul nostru SITA. Operaţiunile de procesare a pasagerilor au fost reluate. Din cauzele nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale TAROM raportează întârzieri ale curselor între 1 oră şi 2 ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi.”

”Operațiunile de Check-In și Boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncțional. Compania TAROM le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistență la sol, în conformitate cu normele internaționale”, transmite compania aeriană.

Până la repunerea în funcțiune a sistemului global SITA, orice compania aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor, nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora.

Situația curselor de pe aeroportul Otopeni arată întârzieri la toate decolările:

(Sursa foto: bucharestairports.ro)