Oamenii de știință au creat un implant care eliberează medicamente pentru diabet atunci când simte cofeină în sânge. Zilele aparatului de administrat insulină pot fi numărate, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit cercetătorilor din Elveția, viitorul tratamentului pentru diabet nu va fi o înțepătură în braț după o masă, ci o doză de espresso.

Oamenii de știință speră să transforme viețile diabeticilor care au nevoie de injecții cu insulină, printr-un implant care conține sute de mii de celule artificiale care își modifică efectele atunci când simt cofeină în sânge.

Testele efectuate pe șoareci diabetici au arătat că un astfel de implant înserat sub piele ar putea fi declanșat de cafeină din cafea, ceai sau băuturi energizante pentru a produce un medicament care controlează nivelurile de zahăr din sângele animalelor.

Pentru a crește doză, oamenii de știință au administrat pur și simplu cafea mai concentrată.

"Oamenii ar putea integra asta în stilul lor de viață. "Vor consuma un ceai sau o cafea dimineața, altul după prânz și altul la cină, în funcție de cantitatea de medicamente de care au nevoie pentru a reduce nivelul de zahăr", a spus Martin Fussenegger, care a condus echipă la Institutul Federal de Tehnologie Elvețian din Zurich.

Implantul nu va fi gata pentru oameni prea curând. Fussenegger consideră că ar putea trece un deceniu înainte că testele și încercările necesare să fie făcute pentru a demonstra că abordarea este sigură și eficientă.

Dar dacă funcționează, ar putea înlocui injecțiile regulate pe care mulți diabetici le fac. "Ar putea aduce înapoi viața normală. Implantul ar putea avea o durată de viață de la șase luni pană la un an înainte să fie înlocuit ", a spus Fussenegger