​Spania a reușit să obțină prima victorie la Campionatul Mondial din Rusia, elevii lui Fernando Hierro având însă multe emoții în confruntarea cu Iranul. Ibericii s-au impus cu 1-0, fiind salvați de golul norocos al lui Diego Costa din minutul 54. Înaintea ultimei etape din Grupa B, Portugalia și Spania se află la egalitate în clasament, ambele având câte patru puncte și fiind favorite la calificarea în optimi. Iranul păstrează în continuare şanse, dar trebuie să învingă naționala lui Ronaldo în ultimul joc.

Diego Costa, autorul unicului gol in partida cu IranFoto: fifa.com

Aici poți vedea unicul gol al meciului Iran vs Spania.

Prima repriză - un singur șut pe spațiul porții

Spania a avut o posesie de 73% în prima repriză, dar a reușit să trimită un singur șut pe spațiul porții apărate de Beiranvand. Elevii lui Carlos Queiroz au stat perfect în defensivă, iar ibericii nu au reușit să găsească drumul spre gol.

Singurul șut pe spațiul porții iraniene a venit în minutul 24, după o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri executată de David Silva. Mingea a fost deviată de un adversar, iar Beiranvand a prins fără emoții.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutele de prelungiri. David Silva a șutat de la marginea careului, dar mingea a fost deviată în corner de un fundaș al Iranului.

Beiranvand, salvatorul din poarta Iranului

Spaniolii au ieșit mai hotărâți de la cabine și au pus în sfârsit în pericol poarta lui Beiranvand. După un corner respins defectuos de asiatici, Busquets a prins un şut foarte bun de la 25 de metri, dar goalkeeper-ul iranian s-a întins şi a respins o minge pe care scria 1-0.

Reușita norocoasă a lui Diego Costa

Iranul a ripostat imediat, însă De Gea a avut noroc. Șutul lui Karim Ansarifar s-a oprit în plasa laterală. Pressing-ul ibericilor a dat roade și tabela de pe Kazan Arena s-a deblocat în minutul 54. Diego Costa este lansat bine în careul advers, preia și se pregătește de șut. Rezaeian încearcă să respingă, dar nu face decât să trimită în piciorul lui Costa. Mingea sare în poarta lui Beiranvand, iar Spania conduce cu 1-0.

Golul anulat și dezamăgirea asiaticilor

Iranul are o lovitură liberă, mingea e aruncată în careu, apărarea spaniolilor e dezorientată, iar Saeid Ezatolahi reușește să trimită mingea în plasă. Iranienii se bucură precum niște copii, dar toate speranțele le sunt spulberate. Arbitrul Andres Cunha e înştiinţat de asistent că golul a venit după un ofsaid, primește și confirmarea VAR, iar golul este anulat.

Spania, aproape de 2-0

După un corner executat scurt de spanioli, David Silva întoarce până la Sergio Ramos, care șutează în blocaj, balonul se lovește apoi de Pique, care încearcă să împingă mingea în plasă de la doar câțiva centimetri de linia porții. Portarul Iranului reușește să rețină mingea până la urmă, iar Iranul scapă de al doilea gol.

Taremi, ocazie uriașă

Partida a ajuns în minutul 82, dar Iranul nu renunță la luptă. Amiri îl ridiculizează pe Pique, îi dă mingea printre picioare, centrează perfect pentru Taremi, dar lovitura sa de cap trece puțin peste poarta lui De Gea. S-a încheiat 1-0 pentru Spania, care se află la egalitate de puncte (4) cu Portugalia înaintea ultimei etapei din Grupa B.

Au evoluat echipele:

Spania: De Gea - Carvajal, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Iniesta (Koke '71) - Lucas Vazquez (Asensio '80), Silva, Isco - Diego Costa (Rodrigo '89). Selecţioner: Fernando Hierro

Iran: Beiranvand - Rezaeian, Hosseini, Pouraliganji, Haji Safi (Mohammadi '69) - Ezatolahi, Ebrahimi - Amiri (Ghoddos '86), Taremi, Ansarifard (Jahanbakhsh '75) - Azmoun. Selecţioner: Carlos Queiroz

Meciul a fost arbitrat de Andres Cunha din Uruguay.

Grupa B, rezultate:

Portugalia - Spania 3-3

Maroc - Iran 0-1

Portugalia - Maroc 1-0

Iran - Spania 0-1

Clasament:

1. Portugalia 4 puncte (4-3)

2. Spania 4 (4-3)

3. Iran 3 (1-1)

4. Maroc 0 (0-2)

Ultimele meciuri din Grupa B:

25 iunie, ora 21:00 – Spania - Maroc (Kalinigrad)

25 iunie, ora 21:00 – Iran - Portugalia (Saransk)

FOTOGALERIE Iran vs Spania

Sursa foto: fifa.com