Sute de oameni s-au adunat miercuri în fața Primăriei din Chișinău, în semn de protest faţă de decizia de marți noapte a magistraților Judecătoriei Centru, prin care a fost anulat rezultatul alegerilor din 3 iunie şi nu a validat mandatul primarului ales, Andrei Năstase, scrie cotidianul.md.

Protest la Chisinau fata de invalidarea alegerilor pentru primarFoto: Captura Privesc.eu

UPDATE 21.00: Protestul s-a încheiat, dar manifestanții sunt chemați să revină și mâine în fața Primăriei din Chișinău.

Lidera PAS, Maia Sandu a anunțat în cadrul protestului că oamenii sunt chemați în stradă și joi, la ora 18:00, în fața Primăriei capitalei."Este important să mergem și la următoarea ședință de judecată și dacă nu se întâmplă pe parcursul zilei de mâine, ne vedem în fața primăriei, la ora 18.00. E important să revinem și mâine și poimâine, până reușim să obținem victorie", a declarat Maia Sandu, conform Unimedia.md.

Oamenii au venit în fața Primăriei cu pancarte și drapelele Republicii Moldova și UE. Aceștia spun că decizia instanței de judecată este ilegală şi trebuie anulată. Manifestanţii scandează „Noi nu cedăm!” și „Năstase e primar!”, „Nu căutați pe dracu, validați mandatul!”.

În jurul orei 18:00, protestatarii au plecat în marş spre sediul Partidul Democrat, unde a fost anunţat un alt protest: „Cina cea de taină la Partid”.

Lidera Partidului acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, prezentă la manifestație declară că cetățenii trebuie să înțeleagă gravitatea situației, deoarece nicio instituție de stat nu a rămas să apere interesele oamenilor.

„Cetățenii trebuie să înțeleagă gravitatea situației. Această decizie înseamnă calea spre dictatură. Am discutat cu Ambasadorul SUA și cel al UE, iar mâine avem întâlnire cu toți ambasadorii UE. O să comunicăm cu toți oficialii de la Bruxelles despre situația fără precedent. Nu trebuie să admitem aceste abuzuri. Dincolo de această linie roșie este dictatură. Nicio instituție a statului nu vrea să ne protejeze. Vă rugăm să fiți vigilenți și să înțelegeți gravitatea situației. Trebuie să ne apărăm drepturile acum, deoarece mai apoi poate fi prea târziu”, a declarat Maia Sandu.

„Decizia cine este primarul a luat-o electoratul, cei care au participat la alegeri. Rezultatele au fost recunoscute de toată lumea, cel mai important că au fost recunoscute de observatorii independenți Faptul că oamenii sunt aici ar trebuie să răspundă guvernarea, cei care au comandat decizia arbitrară. unei jude care şi-a bătut joc de noi, de voința populară”, a declarat și Andrei Năstase.

Referințe:

Alegerile pentru Primăria Chişinău, invalidate de instanţă. Andrei Năstase, câștigătorul scrutinului, anunţă că va ataca decizia / Maia Sandu: Justiția controlată de Plahotniuc a luat cea mai criminală decizie la adresa democrației

Cine este judecătoarea care a anulat alegerile din Chișinău: Doi ani de experiență, dintre care unul în concediu de maternitate