Ministrul ungar de externe: Gazele românești din Marea Neagră ar putea asigura jumătate din consumul Ungariei - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988duminică 24 mar 2019

Ministrul ungar de externe: Gazele românești din Marea Neagră ar putea asigura jumătate din consumul Ungariei

de R.M. Joi, 14 iunie 2018, 18:23
- a A+
Imagine
Gazele naturale extrase din Marea Neagră ar putea asigura din 2022 jumătate din necesarul de consum al Ungariei, care este în prezent circa 10 miliarde de metri cubi pe an, a declarat recent ministrul pentru Afaceri Externe și Comerț de la Budapesta, Péter Szijjártó, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria.Acesta este un răspuns la o întrebare adresată cu ocazia semnării unui acord de parteneriat încheiat cu ExxonMobil, la Budapesta, care are în vedere programe de formare profesională, un tip de acord semnat cu alte 77 de companii.

Cu această ocazie, Péter Szijjártó a amintit de faptul că ExxonMobil a concesionat perimetre petroliere în Marea Neagră și astfel ar putea oferi posibilitatea Ungariei de a achiziționa gaze din România. Ministrul ungar de externe a mai amintit și de faptul că două companii maghiare au rezervat capacitățile de transport al gazelor prin BRUA până în 2037.

Este vorba despre faza a doua a proiectului companiei de stat Transgaz, de construire a conductei internaționale BRUA, care prevede creșterea capacității de transport de gaze către Ungaria la 4,4 miliarde de metri cubi pe an, transmite profit.ro . Capacitatea de transport a fost rezervată de către două companii din Ungaria, până în anul 2037, a precizat Szijjártó. În prezent, circa 85% din consumul de gaze al Ungariei este asigurat prin importuri, în special de la gigantul rus Gazprom. Acesta a mai spus că, în urma semnării parteneriatului strategic cu ExxonMobil, care prevede intensificarea cooperării între cele două părți, compania americană va juca un rol important în viitoarea dezvoltare a Ungariei nu doar prin angajarea unui număr mare de cetățeni maghiari cu pregătire superioară, ci și prin întărirea securității aprovizionării cu energiei a țării, ca urmare a activităților din industria gazelor.
2802 afisari


HOTII din Parlament
schumi [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 18:51
+21/27
Ungurii cumpara gaze ieftine de la noi direct din mare, iar noi le luam direct de be bursa la supra pret.
.
theo667 [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 18:41
+19/23
Nu ne vindem tara. O dam pe gratis. Bine, tot noi platim si conducta care duce pana la ei.
inca 22 de comentarii comenteaza