Tudorel Toader: Trebuie să discutăm despre echilibrul puterilor în stat / Exista o tentație a puterii de a se extinde - Hotnews Mobile
1 € 4,6822 1 USD 4,0973miercuri 16 ian 2019

Tudorel Toader: Trebuie să discutăm despre echilibrul puterilor în stat / Exista o tentație a puterii de a se extinde

de N.O. Joi, 14 iunie 2018, 13:52
- a A+
Imagine
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că, în ceea ce priveşte echilibrul puterilor în stat, există "o tentaţie" a fiecăreia de "a se extinde", drept dovadă stau conflictele de natură constituţională cu care a fost sesizată CCR, adăugând că este necesară o discuţie "riguroasă" cu privire la declaraţiile unor politicieni la adresa justiţiei, relatează Agerpres."Este o problemă foarte importantă care trebuie dezbătută şi pregătită în prealabil. Astăzi s-a suplimentat ordinea de zi fără să fi primit materialele în prealabil pe baza cărora să ne putem exprima. Eu, probabil aţi văzut, am opinat că sunt cele două probleme cele mai importante de pe ordinea de zi, dar adăugate pe lista suplimentară şi ele trebuie analizate, dezbătute riguros, cu argumente, contra argumente. (...) Aici, problema este de fond. Este, până la urmă, o problemă de delimitare a puterilor statului. Trebuie să vedem şi într-o parte şi în alta, dacă discutăm despre echilibrul celor trei puteri, să nu discutăm numai dintr-o anumită perspectivă, să discutăm dacă nu cumva din fiecare - şi asta este o realitate - există o tentaţie a puterii, indiscutabilă, de a se extinde. Uitaţi-vă la conflictele juridice de natură constituţională cu care a fost sesizată Curtea. De fiecare dată, o putere a sesizat, a reclamat că cealaltă, celelalte puteri au intrat în zona ei de competenţă", a răspuns Tudorel Toader, la ieşirea de la CSM, întrebat cum vede recentele declaraţii ale liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa procurorilor DIICOT şi dacă este îngrijorat de poziţiile unor politicieni.

Legat de afirmaţiile politicienilor la adresa Justiţiei, Toader a subliniat că este nevoie de o discuţie riguroasă la nivelul CSM pe această temă.

"Prin urmare, am propus CSM. Mă bucur că s-a votat şi s-a aprobat ca să se distribuie materialele cum este necesar, ca să avem un timp de reflecţie, un timp în care să notăm şi să venim cu contraargumente. Am primit deja materialele. Mă aştept ca într-un termen relativ scurt să se convoace o şedinţă de CSM, să discutăm riguros, aplicat, dacă şi cine a greşit", a susţinut Toader la finalul şedinţei de joi a CSM.
2480 de afisari


exista o tentatiei a puterii de a se extinde
qwerasdf [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 14:00
+8/8
da, slugarele, ai dreptate... tu si cu comunistii tai de la PCR / PSD / ALDE aveti aceasta tentatie

nu va puteti abtine, e in sangele vostru
Nu scrie in programul de
Frank777 [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 14:32
+7/7
guvernare.Deci nu aveti mandat. Ati fost alesi pentru ceva si faceti jmen cu altceva. Personal Tudorel nu a fost ales de nimeni pentru ca nu a participat la alegeri nefiind nici deputat nici senator nici altceva ales.
inca 7 comentarii comenteaza