Tăriceanu nu ar vrea să meargă pe mâna lui Dragnea cu suspendarea lui Iohannis - surse - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,1939joi 21 mar 2019

Tăriceanu nu ar vrea să meargă pe mâna lui Dragnea cu suspendarea lui Iohannis - surse

de Luminita Pirvu Joi, 14 iunie 2018, 11:23
- a A+
Imagine
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu este de acord și nu susține varianta unei eventuale suspendări a președintelui Klaus Iohannis, au declarat pentru Hotnews.ro surse din interiorul ALDE. "Tăriceanu intenționează să candideze la președinție și nu vrea ca imaginea sa să fie cea marioneta direcționată de Dragnea în bătălia pe care acesta o poartă ", au explicat sursele citate. De altfel, la nivel public liderul ALDE a fost rezervat în ceea ce privește o eventuală suspendarea a lui Klaus Iohannis.Potrivit surselor citate Tăriceanu nu își dorește să execute planul PSD și să fie în același timp cel care îl va ajuta pe Dragnea să-și consolideze puterea. "Nu este un secret pentru nimeni că vrea să intre în cursa pentru Cotroceni iar dacă ar gira astfel de acțiuni ar fi dificil de explicat la nivel extern de ce a făcut-o, ar fi catalogat ca o marioneta a lui Dragnea și ar fi un partener mai puțin credibil la nivel internațional", au explicat sursele Hotnews.ro.

Opinia lui Tăriceanu este cunoscută de Liviu Dragnea și de către social democrați și este un subiect delicat în interiorul Coaliției. Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro că subiectul va fi abordat cu liderul ALDE în următoarea perioadă în funcție de acțiuniea președintelui Kalus Iohannis.

La nivel oficial, întrebat de presă dacă ar susține un eventual demers de suspendarea președintelui, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu s-a discutat acest lucru în Coaliție.

"Nu știu cine a lansat această temă, cred că trebuie să îi intrebați pe cei de la PNL, ei au ridicat problema. Nu stau să fac speculații la speculații", a răspuns Tăriceanu.Întrebat insistent dacă în Coalitie nu a fost discutat acest subiect până acum, liderul ALDE a răspuns: "Nu! În mod clar și lipsit de echivoc, nu!"

De altfel, în martie preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susținea într-o conferință de presă la Ploieşti, că nu crede că o suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie avută în vedere în cazul în care acesta nu o revocă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Nu cred ca trebuie avută în vedere suspendarea prședintelui dacă nu o revocă pe Kovesi Să ştiţi că această posibilitate (de suspendare a preşedintelui - n.r.) teoretic există oricând, dar ea trebuie să se sprijine pe ceva concret. Dacă preşedintele României, şi nu vreau să anticipez, nu ştiu ce va face, dar hai să presupunem că va respinge acest lucru (revocarea şefei DNA - n.r.), nu ştiu dacă e nevoie de o astfel de măsură. Eu nu cred că trebuie atunci avută în vedere suspendarea preşedintelui", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la Ploiești, conform agenției Agerpres.9364 de afisari


Tariceanu a frunzarit Constitutia
Rahan5 [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 12:13
+13/19
si a vazut probabil destul de clar ca daca se face Suspenderea fara Referendum (dupa ideea lui Iordache), va da motiv Armatei sa intervina.
Pentru ca in momentul in care Majoritatea Parlamentara a lui Iordache decide Oprirea Suspendarii si oprirea Refendumului, se poate interpreta ca este o incalcare a Constitutiei cu consecinte deosebit de grave, iar atunci generalii nu mai au nevoie de ,,aprecierea CCR" (care este o institutie politica numita in principal de Majoriatea Parlamentara) pentru interventie, si pot sa Suspende Parlamentul si Guvernul pe propria raspundere pana la votarea unei noi Constitutii modificata de generalii Armatei.

Adica, daca Suspenda Presedintele, Majoritatea Parlamentara a lui Dragnea, Tariceanu si Iordache sunt siliti sa mearga pana la capat -Referendumul, care desigur le va fi fatal.
Dragnea, poate nu are ce pierde, ca oricum intra in inchisoare pentru Coruptie in Dosarul Bombonica, dar Tariceanu si Iordache au ce pierde.
:))))
blackbeard [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 12:17
+10/12
"Tăriceanu intenționează să candideze la președinție și nu vrea ca imaginea sa să fie cea marioneta direcționată de Dragnea în bătălia pe care acesta o poartă "

Ahahahahaaa! (ras isteric)
E plecat cu sorcova! :))
inca 25 de comentarii comenteaza