Astăzi 30 mai ora 19,30, petrece singularitatea ta la Cabinetul de Perspektive.Ana Bartonspune un lucru esențial: fericirea nu este singurătate. Ieși din casă. Intră-n jocul de societate al Cabinetului de Perspektive. Deschide ușa de la Fotocabinet și spune "Bună seara". Aici vei găsi unitatea de măsură a singurătății tale: prietenia. Însemni mai mult decât crezi.Ana Bartonîți dă cuvântul potrivit, perspectiva. De ce? Să fii caritabil: să ai grijă de tine.

Ana BartonFoto: Hotnews

Te-ai dezmeticit. Ai tastat la computer și n-ai rezultat. Ai vorbit la o cafea și nu te recunoști. După ani de prieteni și prietenii pe rețelele de socializare sau la cafea de automat, te vezi cum ești: singur.

Să știi, n-ai fost altfel nicicând, în fapt.

Dacă crezi altfel nu te-ai cunoscut destul. Nu-ți fie frică de tine.

Singurătatea nu-i o boală. E o nevoie. Să o simți. Cât ești, cum ești, de ce ești. Da, ce-i de făcut cu trupul tău, cu jobul tău, cu chipul tău, cu dragostea ta, cu invidia ta, cu ura ta, cu cafeaua ta de dimineață, cu dependența ta de seară.

Lucrurile adevărate nu se măsoară în colectiv, nu, doar în singurătate, în eul ăla al tău. Șchiop, tâmpit, urât, egoist. Și acolo trebuie să-nduri, să câștigi. Mereu.

Nu-ți fie frică să fii singur. Nu te speria de răutatea ta, de unghiile tale de fiară cu care-ți măsori disperarea. Viața asta ți-e. Ești singur? Tu ești răspunsul. Și întrebările. Și asta te face să te-ndrăgostești de tine.

Astăzi 30 mai ora 19,30, vino să-i punem întrebăriAnei Barton.Și ea e egoistă. Ea n-are răspunsuri definitive, rețete de viață. Ana Barton are experiențe care ne deschid mintea. Care ne fac să ne privim altfel. Să ne privim altfel până și ghearele de fiară pe care le avem.

Ana Barton așa privire ageră are. Ea știe să ne ofere o Perspectivă. Fără să ne condamne.

Cuvintele Anei Barton reușesc.Să ne pună să ne privim altfel. Cu alți ochi. Cu rest, cu zaț, ca să o luăm de la capăt. Ne nimerește c-o poveste, c-o vorbă în plex, în singurătatea noastră. Ana Barton ne face să nu ne urâm singurătatea și răutatea.

Ana Barton este un asemenea om.Poți să-i spui că te iubești. Îngăduie egoismul. Nu-i place ipocrizia. Nu veni ipocrit. Că "te vede". Nu-i păcat?

Vino, deci, astăzi, 30 mai, ora 19,30, la FOTOCABINET. Dialogul va fi transmis și peFacebook/Perspektivași pe Facebook/Hotnews.ro.

Dar, trebuie să recunosc, Facebook este o mare de singurătăți. Voi număra, ca de obicei, la Cabinetul de Perspektive, mii de vizualizări, sute de share-uri. Știi că nu contează.

Tu deschide ușa de la Fotocabinet și spune: "Bună seara!" Te așteptăm:Ana Barton,Eugen Ciocan,Eugen Istodor.

Rezervări: eugen.istodor@hotnews.ro