Pe 29 mai, ora 19,"Povești din București"șiPerspektivavă așteaptă laFotocabinet, în strada Lipscani, nr. 41, la o nouă conferință. Conferențiara lunii mai va fi arhitect IRINA CALOTĂ, iar conferința poartă titlul: ”Centru și periferie la început de secol XX”.Accesul la eveniment este gratuit. Conferința va fi transmisă live pe pagina Perspektiva.

Povesti din BucurestiFoto: Hotnews

Autoarea și conferențiara Irina Calotă va încerca să răspundă, pentru spectatorii Poveștilor din București, la câteva întrebări esențiale pentru înțelegerea istoriei orașului București: ”Cum s-a format și cum a evoluat periferia Capitalei la finalul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a veacului următor? Care a fost atitudinea administrației față de locuirea de masă și față de problemele specifice pe care zonele mărginașe ale orașului le generau? Cum s-au definit aceste teme în cadrul teoriei autohtone de urbanism, când au apărut primele măsuri de politică socială în domeniul rezidențial și cum au modelat ele orașul?”

Irina CALOTĂ (n. 1984, București) este arhitect licențiat, master în urbanism și, din anul 2013, doctor în arhitectură. Este asistent universitar în cadrul Departamentului de Istoria și Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului ”Sanda Voiculescu” de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București și cercetător în domeniul istoriei arhitecturii și orașului. Cea mai recentă carte pe care a publicat-o, ”Dincolo de centru. Politici de locuire în București, 1910-1944”, București, editura Ozalid, 2017, va constitui și punctul de pornire al conferinței pe care v-o propunem.

Accesul la eveniment este gratuit. Conferința va fi transmisă live pe pagina Perspektiva.

Aici este FOTOCABINETul.