Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, la prezentarea proiectului privind modificarea legislației achizițiilor publice, „reducerea democrației”, înainte de se corecta rapid și a preciza ca e vorba de reducerea birocrației.

Viorica DancilaFoto: Agerpres/EPA

Prin acest proiect "putem spune, pe scurt, că reducem democrația... ăăă... reducem birocrația și reducem termenele. Cred că este foarte important acest lucru și acest lucru este așteptat de foarte mulți români", a spus Dăncilă.

Câteva secunde mai târziu a mai făcut o gafă, citind oraș universal în loc de universitar. Și în acest caz s-a corectat imediat. "Avem apoi orașul medical universal...universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei, lângă aeroporul Henri Coandă", a citit Dăncilă.

Ce gafe a mai făcut Viorica Dăncilă:

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis, care întrebase în urmă cu o zi dacă mai există bani de pensii și salarii, declarând, la întrebările presei: „În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii”.

Luni, Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, în timpul unei conferințe de presă la Bacău, unde, întrebată cum suportă să fie ”ciuca bătăilor în țară”, a răspuns ”Nu este ușor. Faceți un exercițiu de imagine”, expresia corectă fiind ”exercițiu de imaginație”.

„Make a photo?” - a fost întrebarea pe care premierul Viorica Dăncil i-a adresat-o vineri omologului său croat, Andrej Plenković, la finalul declarațiilor comune de presă susținute la Palatul Victoria.

Dăncilăa făcut vineri încă o gafă, de data aceasta în timpul ceremoniei oficiale de primire, cu onoruri militare, a prim-ministrului Republicii Croația, Andrej Plenković.

”Orice om îi este teamă de o plângere penală”, a răspuns luni Viorica Dăncilă, după întrebări ale jurnaliștilor venite în condițiile în care duminică Liviu Dragnea a susținut că unele ONG-uri, împreună cu PNL și USR, discută depunerea unei plângeri penale la adresa premierului.

Viorica Dăncilă i s-a adresat Papei Franscisc, la întâlnirea de vinerea trecută de la Palatulul Apostolic de la Vatican, spunându-i Suveranului Pontif:"Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity".