Fostul procuror al DNA Prahova Mircea Negulescu a negat vehement, miercuri seară, la Realitatea TV, că a depus vreun denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi și afirmă că nu înțelege de ministrul Justiției a intrat ”în acest joc al manipulării”.

Procurorul Mircea Negulescu, in direct la Jocuri de PutereFoto: Captura Realitatea TV

”Nu am calitatea de martor protejat în nicuna din cauzele de la ICCJ și ceea ce mă uimește este că domnul ministrul al Justiției a intrat în acest joc al manipulării și vorbește despre un eventual denunț pe care eu l-aș fi făcut împotriva doamnei procuror-șef. Dacă chiar ar fi fost așa, atunci ministrul Toader a comis o infracțiune dezvăluind o sursă protejată. Nu dețin date compromițătoare despre doamna procuror-șef sau despre alți colegi din conducerea DNA.”, a declarat Negulescu.

Procurorul argumentează că nu a fost marți la DNA, așa cum s-a speculat in presă.

Negulescu spune că este doar suspendat din funcție și nu a fost dat afară din magistratură deoarece procesul este în desfășurare. Acesta susține că înregistrările prezentate de Vlad Cosma și care-l incriminează sunt trucate.

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General, informează surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, cei doi sunt suspecţi pentru participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare. Lucian Onea este citat marţi la Parchetul General iar Mircea Negulescu, vineri, conform aceloraşi surse.

Reamintim că fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploiești, printre care Lucian Onea si Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârșirea infracțiunilor de compromitere a intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat în luna februarie o inregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susține că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanți oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță.