Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns miercuri președintelui Klaus Iohannis, care întrebase în urmă cu o zi dacă mai există bani de pensii și salarii, declarând, la întrebările presei: „În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii”.

Viorica DancilaFoto: gov.ro

"În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii, dl ministru Teodorovici a confirmat acest lucru, nu este nicio problemă și chiar aș vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor că nu am putea să le dăm pensia sau în rândul salariaților. Sunt bani de salarii și pensii", a spus Viorica Dăncilă.

Imagini VIDEO mai jos:

Întrebată dacă nu ar trebui să discute cu șeful statului situația, Dăncilă a răspuns: "Nu îmi permit să chem eu președintele la o discuție", potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii și salarii până la finalul anului și ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuțiilor din ultimele zile.

"Din păcate până și cei de la PSD se contrazic, ba se desființează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababură totală. Lumea își pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD, ce țintesc? Nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut. Unii își pun întrebarea dacă acești bani, dacă se suspendă Pilonul II vor fi folosiți în altă parte. Ei trebuie să ne dea un răspuns. Cred că Guvernul și PSD trebuie să răspundă public documentat la două întrebări: Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii ? Mai aveți bani pentru pensi și salarii până la sfârșitul anului?", a declarat marți președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a atenționat Executivul Dăncilă și cu privire la absorbția de fonduri europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arată că țara noastră a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.