Varujan Vosganian (ALDE) a afirmat marți că „legislația este suficientă” iar coaliția de guvernare ar trebui să se „abțină” pe viitor de la orice „revoluție fiscală”.

Varujan VosganianFoto: Agerpres

Vosganian a fost întrebat de ziariști despre o eventuală revenire a contribuțiilor sociale în sarcina angajatorului.

„Întrebați-i pe dânșii”, a răspuns acesta, referindu-se la PSD.

Varujan Vosganian a declarat cu „oarecare regret” că „de o bună bucată de vreme” cei de la ALDE nu au mai avut „discuții pe plan economic cu reprezentanții avizați din Guvern”.

„Ar trebui să ne abținem să mai facem reforme de catifea în domeniul economic„ în condițiile în care „legislația este suficientă”. „Cred că pe viitor ar trebui să ne abținem de la orice revoluție fiscal” și să lăsăm „mediul de afaceri într-un cadru predictibil în care să se dezvolte”, a recomandat deputatul ALDE.

Întrebat care este motivul pentru care nu au mai existat discuții de acest fel în cadrul coaliției de guvernare, Vosganian a invocat faptul că „presiunea opiniei publice a îndreptat lucrurile către alte direcții”.

El a subliniat însă că „nu s-a pus niciodată problema unei divergențe structurale” dar a comentat că faptul că ALDE „crește în sondaje” „ar putea să fie la un moment dat un motiv de neliniște pentru PSD”.

„Eu nu cred asta, PSD ar trebui să se bucure” deoarece obiectivul celor două partide ar fi să aibă „cel puțin 50%” din preferințele românilor, a mai spus Varujan Vosganian.