​Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației în guvernele Ponta și Tudose, și-a început dimineața cu următorul mesaj pe Facebook: “PLM Plec La Munca”. “Bună dimineața, prieteni Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceți? #LMP”, a continuat el, încercând o glumă. Liviu Pop este președintele Comisiei de învățământ din Senat, iar astăzi este programat la vot final proiectul legii manualului școlar, inițiat de Guvern când Pop era ministru al Educației.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATENu am fost deloc vulgar. Am vrut să le spun prietenilor de pe Facebook că plec la muncă. Şi asta am făcut, pentru că acum sunt în Parlament, în Comisia pentru Învăţământ. Am vrut să fiu şi eu glumeţ, nu are legătură cu glumele care se fac pe seama numelui meu”, a declarat Liviu Pop pentru Mediafax .

Senator PSD, Liviu Marian Pop este cel care a desființat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) atunci când forul a dat verdict că Victor Ponta a plagiat. Pop era atunci ministru interimar al Educației și îl avea ca premier pe Ponta. A revenit ministru plin la Educație în 2017 și a început demersurile de schimbare a manualelor școlare noi de la învățământul primar, fără a avea o lege care să prevadă că Ministerul nu mai face licitații pentru a cumpăra manuale.