Șeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, a declarat marţi, la ieşirea de la Parchetul General, că procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul în care este cercetat, scrie Agerpres. Acesta ar fi urmărit penal pentru modul în care s-au desfășurat anchetele la DNA Ploiești, respectiv pentru participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Lucian Onea, fostul sef al DNA PloiestiFoto: captura tv

"Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut", a spus Onea.

El a afirmat că nu vrea să discute detalii din dosar şi că urmărirea penală este secretă. Totodată, Lucian Onea s-a declarat nevinovat în acest dosar.

Acesta s-a prezentat la Parchetul General marţi, în jurul orei 10,00, unde a stat aproximativ o oră.

El a fost citat, potrivit unor surse judiciare, în dosarul în care este cercetat alături de fostul procuror DNA Mircea Negulescu.

Potrivit surselor citate, cei doi sunt urmăriţi penal pentru participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Reamintim că fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploiești, printre care Lucian Onea si Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârșirea infracțiunilor de compromitere a intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat în luna februarie o inregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susține că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanți oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță.