A disputat finala turneului de la Wimbledon din 2014, iar în luna octombrie a aceluiași an a ajuns până pe locul 5 în ierarhia WTA. Eugenie Bouchard se află în această perioadă la Paris, acolo unde evoluează în calificările pentru Roland Garros (între timp, a ajuns pe locul 129 în lume). Un alt nume greu care joacă pentru a ajunge pe tabloul principal al competiției este Francesca Schiavone (italianca a câștigat trofeul pe Philippe Chatrier în 2010).

Eugenie BouchardFoto: rolandgarros.com/ Corinne Dubreuil / FFT

Copilul teribil al tenisului canadian a ajuns deja la 24 de ani, iar căderea din clasamentul WTA a fost continuă în ultimele sezoane. Bouchard se "zbate" să reintre în prima sută mondială, în acest moment aflându-se pe locul 129 în lume.

Eugenie vrea să pătrundă pe tabloul principal de la Paris, însă până acolo trebuie să treacă de trei tururi preliminare. În primul meci, Bouchard o va întâlni marți pe Dalila Jakupovic (Slovenia, cap de serie numărul 13 în calificări). În acest an, Bouchard are zece meciuri disputate, pierzând șase dintre acestea.

Pe partea inferioară a tabloului din calificări găsim un alt nume mare: Francesca Schiavone. Ajunsă la 37 de ani, sportiva din Italia joacă doar din plăcere în acest moment, așa cum a precizat într-un interviu.

Francesca se află în prezent pe locul 265 în lume, iar în primul tur al calificărilor de la Paris o va întâlni marți pe Carol Zhao (Canada - locul 135 WTA, cap de serie numărul 23 în calificări).

În 2010, Schiavone a înregistrat vârful carierei profesioniste, reușind să câștige titlul de la Roland Garros.

Întrebată de mai multe ori de-a lungul timpului ce o mai face să rămână în circuit și să joace, italianca a răspuns: "Este vorba despre acest drog numit tenis, pe care îl am în vene".

S-ar putea să te intereseze și:

Roland Garros: Alexandra Dulgheru, Irina Bara şi Alexandra Cadanţu vor evolua marți în calificări

FOTOGALERIE Serena Williams se antrenează deja pe Philippe Chatrier - Pregătirile pentru Roland Garros, în linie dreaptă