Neymar a sosit luni, cu un elicopter, la Granja Comary (în apropiere de Rio de Janeiro), acolo unde se află cantonamentul naţionalei Braziliei pentru Campionatul Mondial din această vară. Directorul naţionalei Selecao, Edu Gaspar, a asigurat că starul lui PSG va fi apt 100% pentru primul meci al Braziliei la competiția din Rusia.

NeymarFoto: psg.fr

"Preparatorii noştri sunt optimişti şi conform informaţiilor lor suntem încrezători că va fi apt 100% pentru primul meci, din 17 iunie, cu Elveţia, atât în plan fizic, dar şi emoţional", a declarat Gaspar, directorul naţionalei Braziliei.

Neymar nu a mai jucat niciun meci din 25 februarie, când a suferit o entorsă la glezna dreaptă și o fisură la al cincilea metatarsian, în partida câștigată de PSG cu scorul 3-0 în fața rivalei Olympique Marseille. Neymar a fost operat, la 3 martie, în Brazilia.

Pregătirea Braziliei a început oficial luni, cu 16 din cei 23 de jucători convocați acum o săptămână de antrenorul Tite.

Lotul Braziliei pentru CM 2018:

Portari: Alisson (AS Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians).

Fundaşi: Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atlético Madrid), Miranda (Inter Milano), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Geromel (Gremio Porto Alegre).

Mijlocaşi: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (FC Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Fred (Şahtior Donetk), Philippe Coutinho (FC Barcelona), Willian (Chelsea Londra).

Atacanţi: Neymar (Paris Saint-Germain), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (FC Liverpool), Douglas Costa (Juventus Torino), Taison (Şahtior Donetk).

Rusia va găzdui ediția cu numărul 21 a Campionatului Mondial de fotbal. Competiția va debuta pe 14 iunie și se va încheia pe 15 iulie (finala la Moscova).

Rusia vs Arabia Saudită va fi meciul de deschidere de la CM de Fotbal, pe stadionul Luzhniki din Moscova (capacitate 81.000 de locuri).

Componența grupelor de la CM 2018:

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

Grupa C: Franța, Australia, Peru, Danemarca

Grupa D: Argentina, Islanda, Croația, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveția, Costa Rica, Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia.

Programul meciurilor din Grupa E:

17 iunie, ora 15:00 - Costa Rica - Serbia (Samara)

17 iunie, ora 21:00 - Brazilia - Elveția (Rostov)

22 iunie, ora 15:00 - Brazilia - Costa Rica (Sankt Petersburg)

22 iunie, ora 21:00 - Serbia - Elveția (Kalinigrad)

27 iunie, ora 21:00 - Serbia - Brazilia (Moscova, Spartak)

27 iunie, ora 21:00 - Elveția - Costa Rica (Novgorod).