Una dintre victimele celui mai cunoscut preot pedofil din Chile, Fernando Karadima, care a fost găsit vinovat în 2011 de către Vatican de abuz sexual , susține că Papa Francisc i-ar fi spus că nu contează că este homosexual, pentru că Dumnezeu l-a făcut așa și îl iubește așa cum este, relateazăThe Guardian.

Papa FranciscFoto: Flickr/ Aleteia Image Department

Papa Francisc i-ar fi spus asta lui Juan Carlos Cruz în timpul unei conversații în privat care a avut loc acum două săptămâni.

Cruz este una dintre victimele celui mai cunoscut preot pedofil din Chile, Fernando Karadima, în vârstă de 87 de ani și care a fost găsit vinovat de Vatican de abuz sexual.

Cruz susține că suferința sa a fost ignorată de mulți episcopi din America Latină care l-au făcut mincinos în acuzațiile sale.

Cruz a declarat pentru ziarul El Pais că Papa i-a spus în timpul discuției: ”Juan Carlos, nu contează că ești homosexual. Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește așa cum ești. Papa te iubește așa cum ești. Trebuie să fii fericit cu ceea ce ești”.

Cuvintele Papei semnalează o abordarea mult mai deschisă și incluzivă a unei credințe restrictive - o mișcare care ar supăra mulți catolici conservatori.

Vaticanul nici nu a confirmat, nici nu a negat afirmații lui Cruz despre discuția cu Papa.

Biserica Catolică spune că sexul homosexual și tot ce se întâmplă în afara căsniciei heterosexuale este păcat. Cu toate acestea, în 2013, când a răspuns întrebării unui reporter despre existența unui presupus "lobby pentru homosexuali" în cadrul Vaticanului, Papa Francisc a spus: "Dacă o persoană este homosexuală și caută pe Dumnezeu și este binevoitor, cine sunt eu pentru a judeca?".