Pilotul spaniol Marc Marquez (Repsol Honda) a obţinut a treia sa victorie consecutivă în Campionatul Mondial de motociclism viteză, la clasa regină MotoGP, impunându-se într-o manieră autoritară în Marele Premiu al Franţei, desfăşurat duminică pe circuitul Bugatti de la Le Mans, scrie Agerpres.

Marc MarquezFoto: motogp.com

Marquez, deţinătorul titlului mondial, l-a egalat pe australianul Casey Stoner ca număr de victorii în MotoGP (38). El a fost înregistrat la capătul celor 28 de tururi de circuit (117, 2 km în total) cu timpul de 41min.49sec.773/1000, reuşind să-l devanseze cu 2,31 sec. pe italianul Danilo Petrucci (Ducati Pramac) şi cu 5,35 sec. pe compatriotul acestuia Valentino Rossi (Yamaha).

Pilotul iberic este lider al clasamentului general, cu un avans de 36 de puncte faţă de compatriotul său Maverick Vinales (Yamaha), clasat pe locul al şaptelea în cursa de la Le Mans.

De menţionat că francezul Johann Zarco (Yamaha), care a plecat din pole position, după ce a realizat cel mai bun timp în calificări, a fost nevoit să abandoneze, căzând în cel de-al şaptelea tur de pistă.

La clasa Moto 2, victoria a revenit italianului Francesco Bagnaia (Kalex), cronometrat pe distanţa de 104,625 km în 40min.40sec.162/1000, urmat la 2,7 sec. de spaniolul Alex Marquez, fratele mai mic al lui Marc Marquez. Bagnaia a înregistrat a treia victorie în cinci curse şi este liderul campionatului, cu un avans de 25 puncte faţă de portughezul Miguel Oliveira (KTM).

Cursa de la clasa Moto 3 a fost câştigată de spaniolul Albert Arenas (KTM), cu timpul de 37min.40sec.056/1000 după 22 de tururi (92,07 km). Însă, primul a trecut linia de sosire italianul Fabio Di Giannantonio (Honda), care a primit ulterior o penalizare de trei secunde pentru că a tăiat un viraj, fiind retrogradat pe poziţia a patra.

Lider al clasamentului general este italianul Marco Bezzecchi (KTM), 63 puncte, urmat de Fabio Di Giannantonio, cu 59 puncte.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză va avea loc pe Autodromo del Mugello (Italia), în data de 3 iunie.