Zeci de animale au fost omorâte de urși în comuna Arefu, din județul Argeș, în ultima lună. Oamenii sunt disperați pentru că urșii coboară zilnic din pădure și le atacă gospodăriile, doi localnici fiind și ei răniți, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul comunei Arefu, Gheorghe Stoican, a declarat că în ultima lună au fost înregistrate peste 20 de atacuri ale urșilor în gospodăriile oamenilor. Fiarele au ucis zeci de animale și au distrus cotețe sau anexe gospodărești.

“Au fost peste 20 de atacuri. Atacă gospodării. Urșii au ucis câini, vaci, porci, oi. Vin aproape zilnic, în toată comuna, nu în anumite zone. Vin pe la hoteluri, pensiuni, gospodării, peste tot. Sunt ursoaice cu trei, patru pui. Nu știu câte exemplare sunt în zonă. Sunt mulți, e pericol”, a spus primarul Gheorghe Stoican.

Acesta a mai precizat că a anunțat Agenția pentru Protecția Mediului și Direcția Silvică Argeș, situația fiind una disperată pentru localnici.

În urmă o lună, mai spune primarul, doi oameni au fost răniți de urs.

“Luna trecută, doi inși au fost atacați de urs și răniți. Am anunțat peste tot. Toată lumea dă din umeri. Nu au ce le face. Până nu se lasă cu victime, nu ia nimeni nicio măsură. E grav. Atacă oamenii, nu mai ține cont. Toată lumea vine la mine. Eu ce să fac? Să mă duc să-i arăt legitimația de primar?”, a mai spus primarul comunei Arefu.