​Croazierele cu vaporul în Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului, au fost reluate, de sâmbătă, traseul fiind stabilit pentru două ore, iar un bilet costă 40 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Caraș-Severin și citat de Mediafax, croazierele pe Dunăre au fost reluate în acest sfârșit de săptămână. Cursele sunt realizate cu vaporașul "Baziaș 1", care are o capacitate de 50 de locuri.

Plecarea cu nava se face din portul Moldova Veche, din județul Caraș-Severin, pe traseul stânca Babacaia - Cetatea Golubăț și retur pe partea cealaltă a Insulei Ostrov, unde pot fi admirați caii sălbatici.

"Croazierele pe Dunăre, cu catamaranul Baziaș 1, sunt reluate. Traseul este stabilit pentru două ore, ocazie cu care se va da un tur al fabulosului Ostrov, de unde pot fi admirați caii sălbatici de la Moldova Veche. Totodată, se va vizita Cetatea Golubac și legendara stâncă Babacaia", a anunțat Consiliul Județean Caraș-Severin.

Potrivit reprezentanților instituției, costul unui bilet este de 40 lei de persoană adultă și 20 lei pentru copii.

Croazierele cu vaporașul în Clisura Dunării se realizează pe bază de rezervări la numărul de telefon 0735233796.

Primarul orașului Moldova Veche, Adrian Torma, le-a recomandat turiștilor care își doresc să viziteze Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului, să nu rateze o astfel de croazieră cu vaporașul "Baziaș 1".

"Recomand celui care vizitează Clisura Dunării să nu rateze o astfel de croazieră cu plecare din Portul Moldova Veche și care îți oferă șansa să petreci aproximativ două ore în locul unde Dunărea își începe călătoria către Marea Neagră prin, probabil, cel mai spectaculos defileu din Europa", a afirmat Adrian Torma.

Nava "Baziaş" 1 a fost cumpărată în anul 2015 de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin în cadrul unui proiect transfrontalier implementat în parteneriat cu Primăria Kladovo, Serbia, şi Consiliul Local Pojejena, în valoare de un milion de euro.