Trei ore și 11 minute a durat meciul dintre Maria Sharapova și Jelena Ostapenko, o partidă în care cele două jucătoare au semănat cu doi pugiliști: și-au "cărat" lovitură după lovitură, iar până la urmă învingătoare "la puncte" a ieșit Masha: 6-7(6), 6-4, 7-5. Surpriza zilei a venit însă dintr-o altă dispută de pe tabloul feminin de simplu de la Roma: Anett Kontaveit a trecut în două seturi, 6-3, 6-1, de Caroline Wozniacki (locul doi mondial), obținând (la fel ca Sharapova) calificarea în semifinalele de la Foro Italico.

Maria SharapovaFoto: internazionalibnlditalia.com
  • De știut: Dacă o va învinge pe Caroline Garcia, Simona Halep își va păstra locul 1 în clasamentul WTA. În caz contrar, Caroline Wozniacki va urca pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei mondiale. De asemenea, Simona va fi cap de serie numărul unu la Roland Garros (27 mai - 10 iunie) dacă va trece de franțuzoaică.

Arena centrală de la Roma a găzduit un meci în care au fost în total 110 erori neforțate: 49 în dreptul Sharapovei și 61 comise de Ostapenko.

Maria și Jelena nu s-au menajat nici măcar o clipă, principalul lor scop fiind acela de a încheia cât mai rapid schimburile grație unor lovituri câștigătoare. A fost nevoie de tiebreak pentru a fi stabilită învingătoarea primului set: 8-6 pentru letonă după o manșă foarte echilibrată, în care diferența s-a făcut la doar cateva puncte.

Setul al doilea a adus nu mai puțin de cinci break-uri, Maria și Jelena fiind foarte agresive la retur: au speculat pe rând vulnerabilitațile din game-urile de la serviciu. Sharapova a fost mai inspirată pe finalul manșei, iar partida avea nevoie de decisiv pentru a afla numele învingătoarei (6-4 pentru Masha).

În decisiv, prima care și-a cedat serviciul a fost Ostapenko, în game-ul cu numărul șase. Maria și-a valorificat mai apoi avantajul serviciului, iar tabela arăta 5-2 în favoarea rusoaicei. Cunoscută ca fiind o luptătoare, Jelena nu a renunțat, iar pănâ la a restabili egalitate (5-5) a salvat și două mingi de meci.

Vizibil epuizate fizic, cele două au căutat și mai mult loviturile câștigătoare, iar cea care a greșit mai mult a fost Ostapenko. După un meci maraton de trei ore și 11 minute, Sharapova a fost cea care a zâmbit la final, decisivul revenindu-i cu 7-5 (în total, rusoaica a bifat 32 de lovituri câștigătoare, în timp ce Jelena 34).

Pe "Next Gen Arena", Anett Kontaveit (jucătoare care în ultima periodă se află într-o evidentă creștere de formă - locul 26 WTA) a reușit să o trimită "acasă" pe Caroline Wozniacki. Cap de serie numărul doi, daneza nu a putut face fată jocului precis al jucătoarei din Estonia, Kontavenit cedându-i adversarei doar patru game-uri (6-3, 6-1).

Semifinale:

Halep/Garcia - Sharapova

Svitoliva - Kontaveit

Competiția italiană face parte din categoria "Premier 5" la WTA și Masters la ATP. Turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport, în timp ce unele meciuri vor fi LiveText pe HotNews.ro. Este ultimul turneu important pregătitor pentru Roland Garros (27 mai - 10 iunie), al doilea Grand Slam al anului.

Rezumatul partidei Maria Sharapova vs Jelena Ostapenko:

Rezumatul partidei Anett Kontaveit vs Caroline Wozniacki: