Autoritățile germane au cerut Porsche să recheme 60.000 de mașini Macan și Cayenne de la Porsche pentru că sunt echipate cu soft-uri neautorizate gândite să disimuleze nivelul real al emisiilor poluante. Solicitarea a fost făcută de autoritatea germană KBA care vrea ca soft-urile în cauză să fie înlăturate de pe mașini, scrie AFP.

Porsche Macan SFoto: Porsche

Pe plan mondial este vorba de 53.000 de mașini Macan și 6.800 Cayenne. În iulie 2017 autoritățile au ordonat rechemarea a 22.000 de SUV-uri Cayenne cu motor diesel 3 litri, TDI, iar de data aceasta este vorba de versiunea 4,2 litri, V8, scrie Der Spiegel.

Dintre cele 60.000 de mașini care fac obiectul recall-ului, aproape o treime sunt în Germania, iar KBA spune că au fost detectate programe neautorizate menite să păcălescă testele de emisii, astfel încât emisiile să scadă doar în timpul acestor teste.

Der Spiegel scrie că au fost identificate chiar și cinci dispozitive frauduloase la modelele Macan. În aprilie un director de la Porsche a fost arestat în urma unei anchete care a început cu serie de percheziții la prestigioasa marcă germană.