Globalworth Real Estate Investment Limited, companie de investiții imobiliare care activează și în România, a listat la Bursa de Valori București (BVB) obligațiuni corporative de 550 milioane euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre 5.500 de obligațiuni nominative, dematerializate, liber transferabile, cu o valoare nominală de 100.000 de euro. Dobânda fixă va fi plătită anual și este de 3%. Data scadentei este 29 martie 2025, iar decontarea este efectuată direct în euro.

Valoarea totală a obligațiunilor corporative emise de companie este similară celei din 2017 (simbol GWI22), iar fondurile vor fi investite în noi proiecte.

„Emisiunea este considerabilă. Sperăm ca în lunile care urmează să avem cât mai multe evenimente de genul acesta, și obligațiuni și acțiuni. Primii pași i-am făcut prin obligațiuni și sperăm că urmează și emitenți în acțiuni, IPO-uri și SPO-uri, pentru a dovedi că se poate finanța și prin piața de capital orice antreprenor român sau străin”, a declarat Paul Prodan, președinte CA al BT Capital Partners, într-o conferință la Bursa de Valori București.

Reamintim că anul trecut, în premieră pentru România, la Bursa de Valori București a fost implementată decontarea direct în moneda unică europeană.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est, listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra. Compania a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România și a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Globalworth Poland, denumit anterior Griffin Premium (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia.