Internet versus stiinta sau despre cum filtram informatiile Exista doua tipuri fundamentale de a ne argumenta afirmatiile sau faptele: unul bazat pe evidente si celalalt pe emotii. Acesta din urma are la rindul sau doua subcategorii, si anume emotiile care se bazeaza pe credinte si emotiile bazate pe propriile experiente si pe propria educatie. Ponderea acestor tipuri de abordare este definitorie pentru personalitatea fiecarui individ biologic dotat cu o minima capacitate de abstractizare a semnalelor vizuale, auditive, olfactive, tactile si gustative. Acestea sunt singurele filtre concrete prin care noi, oamenii, percepem realitatea inconjuratoare. Capacitatea de abstractizare s-ar putea parafraza prin capacitatea de compilare a informatiilor provenite prin cele cinci filtre biologice enumerate mai sus. Aceasta capacitate este un fenomen care are loc in mod diferit la fiecare individ, in functie de "configuratia" sa intelectuala, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum opresti companiile sa te mai spioneze pe internet pentru reclame Nimic nu te sperie mai mult pe internet decat personalizarea reclamelor. Din fericire, exista cateva solutii la care poti apela pentru a opri astfel de practici. Daca ai cautat ieri pe internet detalii despre o instalatie de aer conditionat sau despre o sticla de whiskey, asteapta-te sa vezi reclame pentru acele produse timp de vreo doua saptamani in fiecare colt al online-ului. Indiferent daca intelegi sau nu cum functioneaza reclamele de pe internet, mecanismul prin care sunt personalizate in functie de activitatea ta s-ar putea sa te sperie. Partea interesanta a ecuatiei este ca, daca citesti un document menit sa explice personalizarea reclamelor sau conceptul de "ad targeting", sistemul pare sa fie inventat pentru binele tau. Practic, aproape toate produsele sau serviciile cu care te confrunti in bannerele de pe internet iti sunt oferite in functie de varsta ta, locatia in care te afli, afinitatile tale pentru restaurante, magazine online si nu numai, informeaza Playtech.

Cinci metode sa iti remodelezi corpul si sa scapi de celulita, pana la vara Celulita defineste depozitele de grasime ce apar in general pe fese, coapse, brate sau abdomen si creeaza un aspect de gauri si bulgari in piele, dupa felul in care aceasta grasime este depozitata. Celulita poate afecta atat barbatii cat si femeile, dar este mai frecventa la femei, datorita diferitelor distributii ale grasimilor, muschilor si tesutului conjunctiv. Pentru a elimina toxinele din corp, cat si acumularile de grasime, este necesar sa consumati alimente alcaline. Toate fructele si legumele proaspete sunt alcaline si ar trebui sa reprezinte cea mai mare parte a dietei. Doar o dieta bazata pe fructe si legume nu va reduce celulita, insa toti pasii combinati vor avea efecte uimitoare! In continuarea unei diete echilibrate, hidratarea joaca un rol esential. Trebuie sa beti suficienta apa precum si sucuri naturale din fructe si legume proaspete, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor si detoxifierea corpului, relateaza Doctorul Zilei.

Schimbari in alimentatie care te ajuta sa slabesti fara dieta Pierderea in greutatea si mentinerea unei siluete suple presupune sacrificii, precum renuntarea la unele alimente sau reducerea portiilor de mancare. Daca te-ai saturat sa auzi de regimuri si diete care oricum nu au niciun efect vizibil, sa stii ca nu esti singura! De data asta nu este cazul sa te mai gandesti la vreo dieta drastica! Este vorba doar despre inlocuirea unor alimente cu altele mai sanatoase, deci nu va fi nevoie sa numeri caloriile de fiecare data.Daca ti-e pofta de un desert delicios si racoros, dar stii ca inghetata este o adevarata bomba calorica, poti sa apelezi cu incredere la serbet. Este adevarat ca exista diferente intre el si inghetata, dar gustul este la fel de bun. Contine mai putine grasimi si calorii, asa ca il poti consuma ori de cate ori simti nevoia, arata Diva Hair.

5 moduri prin care ne putem proteja alunitele Odata cu apropierea sezonului cald urmeaza sa petrecem tot mai mult timp in aer liber, fie la iarba verde, in parc, in vacanta la munte sau in concediu la mare. Medicul Laurentiu Vladau, specialist dermatolog, atentioneaza ca in aceasta perioada a anului supraexpunerea la radiatiile UV provocate de soare creste semnificativ riscul de a dezvolta cel mai frecvent tip de cancer de piele - melanomul. Din fericire, de cele mai multe ori aceasta afectiune poate fi prevenita prin adoptarea unor masuri de protectie corespunzatoare, iar 95% din cazurile de cancer de piele pot fi tratate cu succes daca sunt diagnosticate si tratate inca din stadiu incipient, precizeaza CSID.

Cum opresti rapid si usor dependenta de YouTube pe telefon Este foarte usor sa pierzi incredibil de mult timp online in cel mai inutil mod cu putinta. Daca te uiti insa la clipuri si vrei sa stii cum opresti dependenta de YouTube, exista o solutie destul de prietenoasa. La fel ca Wikipedia, Reddit sau Facebook, cel mai mare site de streaming de pe mapamond are toate ingredientele pentru a se transforma intr-un viciu. Este incredibil de simplu sa pornesti un clip pe care ti l-a transmis un prieten printr-un mesaj, doar pentru a-ti da seama dupa vreo doua ore ca s-a intunecat afara si ca tu aveai ceva important de rezolvat pana la sfarsitul zilei. Accesul la YouTube creeaza dependenta, iar cei de la Google sunt responsabili de acest fenomen. Daca nu-ti dai seama, problema nu este data de clipul amuzant pe care l-ai primit pe WhatsApp de la un coleg de munca, arata Playtech.